Prvomajski praznici su u Kombinatu protekli radno...
1. Maj...
Prešmirglan drugi sloj smole...
Špric git ...
Trup pripremljen za drugi sloj smole...
Špricgitovani svi sitni delovi...
2. Maj...
Odmah ujutro (po Kombinetskom vremenu, inače je to bilo oko 13 časova) nanet je drugi sloj smole na gornji deo trupa...
Dok se trup sušio (da ne bi bilo "praznog hoda"), akrilnim gitom je pregitovano krilo...
...i sitni delovi...
...a onda je "palo" jedno 8 sati šmirglanja. Kao što se da videti kroz otvorena vrata, napolju se smračilo...
Krilo...
Sitni delovi...
Na trup je sa donje strane nanet drugi sloj epoxy smole...
Kad se smola osuši trup će biti spreman za finalno šmirglanje, potom špric git, pa akrilni git i na kraju glanc sa finim brisnim papirom...
Verovatno bi to sve bilo gotovo danas, ali pošto je Veliki petak i baš crveno "slovo" čak ni Kombinat neće raditi ili će raditi tek kad se smrkne.
Moramo malo i "Božu" poštovati...
Ova mala foto reportaža je odgovor na Lazinu konstataciju da će mu ostati večita tajna kad stižem sve to da odradim.
Tajne ustvari nema, mora samo da se "šljaka"...
Onako usput, ajd da i to spomenem, dok sam radio na Galebu, malo sam sredio i bazen, otvorili smo juče sezonu kupanja, a popravljao sam i ploču stajnog trapa Meistervog P 47, koja je bila malko napukla od zadnjeg sletanja prošle godine.
Oštećenje nisam ni video sve do pre neki dan kada sam palio motor. Srećom ništa nije strašno, tako da ću Thunderbolta verovatno sa prvim lepim danima nositi na letenje...
Evo, došlo i vreme za spavanje... Toliko od mene, laku noć...
Mirče