Main Menu

Piper J3 Cub - 2950mm

Started by Gabor, February 18, 2020, 09:12:27 AM

Previous topic - Next topic

Gabor

Ovaj model stigao do nas pre 2-3 godine iz Šapca.

Ja sam ga trgovao od Ivice, on kaze da ga preuzeo od Belog, a da ga pravio Sava Uzvar. Ja se sećam da pre par godina kad sam bio kod Save, drzao sam rep ovog modela u ruci.

Pokušavao sam da nađem neki podatak o ovom modelu tu na forumu, ali nisam našao ništa

Bio bih zahvalan ako bi neko napisao kad je model napravljen, po kom planu, uopšte par reči o istoriji ovog modela od 2950mm.

misha

Ja sam takodje taj model gledao uzivo.
Znm da je bio predvidjen motor of 45cc a alnaserom (jedan od staiih Mircetovih, mislim iz Zeroa koji je sada kod Goluba).

Sto see planova I detalja izreda tice sve to postoji kod Save u glavi.
Sava ih je napravio toliko da mislim da mu vise nikakvi planovi nusu potrebno vec ih pravi onako, iz glave.
Koliko vidim I kapotaz je pravio Sava tako da daleko bilo, sigurno moze kod njega da see izlije nov povoljnije od
bilo kakve kupovine.

Sava

Identičan model  u plavo beloj boji urađen je i posle probnih letova, otišao za Pančevo.
Što se tiče ovog modela, Miša je napisao, a sada sam saznao gde je završio. Nadam se u pravim rukama.
ex pseudonijum: licider

Gabor

Mišo, Savo, hvala lepo na odgovorima. Čim nastavljamo radove, biće objevljeno osim mog bloga i tu, na forumu. Za početak skidamo staru foliju jer je jako ruzno postavljeno, a kad su sekli na meru, pretpostavljam na modelu, presekli su i plank tako da sve to mora da se reši.

Sava

Čudno, ja nisam počeo sa presvlačenjem folije jer je trebalo napraviti stajni trap i finiširati površine za presvlačenje. Neko je očigledno bio nestrpljiv. Šteta je za taj model što ga nisam ja završio, ali valjda je tako moralo biti.

Gabor

Kako se vidi u prvom postu, folija je samo delimično postavljena. Za kolor šemu još se nismo opredelili. Savo, ne brinite, u dobrim je rukama. Biće završen tokom sezone  (work)

Gabor

Kad je bila skinuta folija, onda sam video gde su lomovi, oštećenja

Uglavnom su bili oštečeni plankovi na nekim mestima, proširenja na rebrima i još po koja pukotina tu i tamo

Gabor

Saniranje sam počeo na gornjim površinama krila

Gabor

bjanko

Gabore koji motor planiras da ugradis

dejan_ts

Cemu toliko gotivanje i nabacivanje bezbotrebme texine kad je u pitanju balza koja se lepo obradjuje i svaki prelaz moze bez gita da se ufinjaci i svede ili izvede plus sto ide folija preko svega toga

Sava

Nemogu da verujem u kakvom je stanju model. Kao da je prošao Kusrku bitku. Od mene je otišao u besprekornom stanju.  mmmm

Gabor

Quote from: bjanko on February 27, 2020, 06:39:43 PM
Gabore koji motor planiras da ugradis

Benzinac od 30-35cc

Quote from: dejan_ts on February 27, 2020, 07:05:54 PM
Cemu toliko gotivanje i nabacivanje bezbotrebme texine kad je u pitanju balza koja se lepo obradjuje i svaki prelaz moze bez gita da se ufinjaci i svede ili izvede plus sto ide folija preko svega toga

Na nekim mestima mora malo, a to se posle odšmirgla, tako da ne dodaje tezinu baš u tolikoj meri

Quote from: Sava on February 27, 2020, 08:31:18 PM
Nemogu da verujem u kakvom je stanju model. Kao da je prošao Kusrku bitku. Od mene je otišao u besprekornom stanju.  mmmm

Mi smo model zatekli u ovakvom stanju. Krila se završavaju ovih dana i nastavljamo sa sređivanjem trupa.

misha

Pozdrav Gabore.

ja bih ipak predlozio malo veci motor. Koliko se secam u taj model je bio montiran Zenoah45, sa alnmaserom.
Taj model je izmedju 1/3 i 1/4 scale, a u 1/3 stavljaju motore od 50-70cc.
Kod mene u 1/4 je motor od 30cc.

Od viska glava ne boli, a i svakako ce trebati olova u nosu.

Gabor

Hvala na preporuci. Svakako odluka još nije konačna, izmerim model kad će doći momenat pa tek onda kupovati motor. U svakom slučaju, i ja više volim da letim model na pola gasa   (<--)