Main Menu

Pink Stick 10e

Started by tibeteagle, August 09, 2011, 12:54:50 AM

Previous topic - Next topic

tibeteagle

Stigla mi je mini HD kamerica. Keychain 808 16# V2 sa sočivom sa velikim vidnim poljem. Prvi test sam napravio na Pink Stick-u. Stavio sam prvo na manju rezoluciju, ali je i ovako jako dobro. Kvalitet slike je dobar a vidno polje je odlično. Preporučijem da svako ima (barem) jednu ovakvu kamericu na svom RC modelu, ma kakav i koliki da je. Nama će puno da pomogne da vidimo kasnije šta se to tamo gore dešavalo, kada se budemo jurcali sa trakama.

http://youtu.be/sX0VoyP9pRo

Nisam obratio pažnju na kraj trake koja se zakačila za višlju biljčicu i prilikom lansiranja se odmah pokidala. Sam sam se ulovio na startu.  :big smile

Gabor

:)aplauz  Mada je prognoza nikakva za vikend, nadam se da ću i ja moći da ga isprobam  (<--)

mariomdw

pozz koju boju ste koristili? i kakva je sto se tice tezine?

tibeteagle

Pogledaj početne stranice ovog topika gradnje modela, a za farbanje stirodura generalno ovde:
http://rcfly4um.org/index.php?topic=7831.0
Prazan model je 160g, sa opremom,320g,  sa akumulatorom je 420g letna težina.
;namig

firebird

Ima vec skoro 7-8 meseci kako je Ikarus, "bivsi  :'( " kolega u ovim vodama, polupao model. Krivac - odvilo se srafce i spala plugica sa servoa. Bilo kako bilo nije hteo da ga popravlja pa ga je poklonio meni.

Dobio sam ga u ovakvom stanju:

naravno, nikad ne gubim nadu u popravku modela pa sam se polako bacio na posao. Prvo sam sastavio krilo i aileron, sve vreme sam koristio moment wood expres i zadovoljan sam cvrstinom kojom lepi:

e po spajanju krila video sam procepe  od nagnjecenja

iskrojio sam rupe i popunio listicima od stirodura.

na kraju zalepih i rep. Sad mi sve deluje cvrsto pa se razmisljam dal da stavim i nekoliko stapica za sladoled na mestima preloma

eto toliko, cisto da malo ozivim ovu temu. Planiram za vikend jednu probu... (<--)

tibeteagle

Reciklaža Pink Stick-a  :)aplauz :)aplauz :)aplauz

firebird

Danas bio prvi a odmah zatim i drugi let, nije bilo lose, preziveo je oba puta.
Nisam imao odgovarajucu elisu  za 3s bat pa sam stavio 10x4.7 i 2s bat 1300mah. Nema snage za vertikalan let , ali moze da se vitla po vazduhu. Uglavnom sam se trudio da ga lagano vozim i utrimujem ali je prazna bat u stanici pocela da vristi pa sam ga prizemljio. Primetio sam da treba malo i sarke na krilu da popravim, odmah one prve do servoa.

Snimka na zalost nema , kao ni slika, jer smo i Milos i ja bili previse uzbudjeni da smo zaboravili da slikamo.

pozdrav za sve  ()-()...

Gabor

Bravo! Sve se to da popraviti   :big smile

Prilikom dogfight-a:

Posle popravke:

Ovaj Stick je bio drugi koji se oštetio prilikom "borbe", i obećao sam sebi da više nema borbe. Posle poporavke, dao sam model ćerkici

tibeteagle

Kinezi su nadmašili Japance i naprevili SUS motor od plastike.  (:sok:) Ovo nije šala.  (nene)

Samo što su mu isčupali srce, klip sa klipnjačom i zabili mu u dupe BL motor. Bruka i sramota.  :-[ Igraju na slavu SUS motora i dobrog starog Stick-a.   >:(  Ništa više nije ono što izgleda.  ???

Mora se priznati da i ova verzija Stick-a dobro leti.  mmmm

http://youtu.be/1rIWqraiFGQ

;namig

Daki

Dobre su te kineske pečurke. :D
Life is easy eat,sleep, fly!