RAZNO > SLOBODNO LETEĆI MODELI

Modeli i tehnike za početnike nekada

<< < (3/4) > >>

boca55:
Evo nekoliko slika mada mislim da se nisam proslavio, probacu u macro modu.
Evo jednog zanimljivog clanka iz knjige "Leteci modeli"  kako napraviti cirkular za secenje borovih letvica od zadnje osovine za bicikl. GENIJALNO!

A sad nesto o letvicama

A evo i Aero modelara iz 52 godine

Ovo je cenovnik i asortiman radnje u Bogovicevoj ulici u Zagrebu, veoma impresivno

A sad planovi uspesnih modelara

SABURO:
Ovo je sjajna tema i jako interesantna, ali nažalost, moraće da se zatvori, jer je ovo čista povreda autorskih prava, siguran sam da nas razumete. Stvarno mi je krivo, uostalom razmislite o Ziv-ovom predlogu i razmeni putem, mail-a.

Pozdrav, Nikola.

doajen:
Koliko prica o autorstvu!  Vest DANAS je VEST! Sutra vise nije! To je osnovni postulat novinarstva! Modelarski casopisi su novine,saradjivao sam, a bogami bio i neka vrsta izdavaca iliti urednika nekih ( recimo u okviru VSJ, izdavanog MODELARA) svih izdavanih od rata (Drugog svetskog; naravno!). Bilo je tri pokusaja: "Vazduhoplovni modelar" je izlazio  nepune dve godine, "Aeromodelar" samo nekoliko brojeva, pa ovaj (treci u nizu) cije ste kopije  stranica ovde prikazali  bogami najduze, nekoliko godina,upoznao mnoge druge urednike (strane, naravno), i nikada, pa ni danas pitanje razmene clanaka nije bilo pitanje autorstva!  Evo, upravo ispred mene stoji Novembarski (2008. godina !!) broj Model Airplane News-a. Izdavac je inace jedna divna dama Debra Cleghorn, i na strani 12-oj, koja je neka vrsta CV-ja casopisa pored imena izdavaca, saradnika art dizajnera, i dr. NIGDE NI JEDNOM racju nema famoznog slova "C" u krugu i reci uz to "Copyright". Istine radi, ima ga, ali samo uz NEKE posebno dizajnirane reklamne oglase, jer priznacete, to je sasvim normalno da nemozete prestampati reklamu nekog proizvoda sa kojeg vam se smesi Naomi drzeci u ruci zadnji modal FUTABE! Kako u svom posedu imam sve knjige iz oblasti v.m. izdate u nas, a i u inostranstvu, sve casopise takodje, te knjige Profesora Obada, Cijana i dr, tvrdim da ni na jednoj (i ako su neke od njih znacajan doprinos nauci) nema klauzule o autorskim pravima! Toliko o tome, stojim na usluzi i za licne kontakte nevernima i vizualne dokaze ovog Å¡to sam napisao . Doajen

tibeteagle:
Doajen,
problem oko autorskih prava je za ovaj topik rečem. S obzirom na edukativni karaktrer foruma, zakon daje mogućnost da se koriste materijali i koji su pod nekom pravnom zaštitom za ovu namenu. Mislim da je to dovoljno pokriće za mode(l)ratora foruma.  :superman:
boca55 je marljivo pročitao pravilnik i iskopao nešto:
http://rcfly4um.org/index.php?topic=824.msg3718#msg3718
Slobodno stavi nešto interesantno ako imaš. Ja sam pokrenuo ovu stvar, ali sada trenutno nemem vremena za ovo. Svako može da da mali doprinosi ovom topiku i ANTIKVARNICI barem sa jednim interesantnim člankom, planom i sl.
Nije više  (___)   (yay)

Ziv:
Mozda je to dovoljno za moderatora ovog foruma, ali ja mogu da imam problema jer ne stavljam fotokopije direktno na forum vec se one nalaze na nekom drugom mestu i na forumu je samo "link" gde se nalaze. Moderator toga foruma moze da ima sasvim suporotno misljenje jer ne zeli sabi da komplikuje zivot. Zato da cu ja rado stati materijal direktno zainteresovano na njegov E-mail za privatnu upotrebu a ne na samom forumu jer ne zelim da me otstrane sa foruma gde se nalaze moje fotografije.

Pozdrav Zivko.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version