RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Hobbyking quadrocopter
Kijan:
Ima li neko iskustva sa ovim ramom.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22800__Hobbyking_X525_V3_Glass_Fiber_Quadcopter_Frame_600mm.html
Deluje kvalitetniji od gore pomenutog a i cena mu je tu negde.
vladanos:
I mene zanima :) Prvenstveno poredeci sa ovim: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22781__Turnigy_Talon_V2_Carbon_Fiber_Quadcopter_Frame_550mm.html
Ono sto mi se cini kako mana jeste raspon od 600mm odnosno 550mm a ovde sam na forumu (a i na drugim mestima) citao da je idealan razmak od motora do motora za pocetnike oko 700mm. Sta neki iskusniji misle o ovome?
gizmo:
Ne znam gde si to procitao i ko je to izjavio, ali mislim da je apsolutno nebitno sto mu je precnik 10cm manji. Mnogo je bitnije koja elektronika ide, motori, elise...
vladanos:
Da, znam da su elektronika, sofver, motori i ostalo bitni ali zar nije tacno da ako je veci razmak izmedju motora elektronika lakse stabilizuje letelicu? To znaci da bih vecim ramom imao stabilniju letelicu uz jednako kvalitetan ostatak komponenti? Sa druge strane koliko sam procitao manevarske sposobnosti su manje sto je razmak izmedju motora veci ali to mi i nije bitno za prvi put.
cakra:
Nemoj se mnogo premisljati oko tih 10cm...da li je 55 ...60 ili 70cm, veruj mi, apsolutno je nebitno...
ili je malo bitno ;namig...i sve to leti vrlo slicno...odnosno stabilno,dok ne pakvaris sa svojim komandovanjem, zbog pocetnog straha...stresa...ili loseg setapa :o...
Na veci precnik ides da bi mogao da koristis elise veceg precnika, zbog vecih tereta, vise motora...itd
Imao samprilike da vidim Lazin droidworx hexa...koji je ooogroman i prelep...moj quad od 55 je pored tog cuda igracka!
Kod multirotora je elektronika/softwer srce sistema...i sve sto mozes da nadjes, kupis i sto se pojavilo zadnjim meseci leti odlicno.
Drasticne razlike sa javljaju u(ceni?) koriscenju GPSa, waypiont letenju bla bla...i ostalim poslasticama bez kojih se , za klasicno modelarsko i hobi letenje, moze... (<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version