ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Baterije za risiver, servoe i paljenje motora
GILE:
Izvini sto nisam povezao tebe sa preradom cesne koju detaljno opisuje u toku saniranja ostecenje.
Na CDI-u pise proizvodjac pa na njihovom sajtu imas i PDF.
Pogledaj ovo vrlo je korisno http://www.toni-clark.com/ftp/cat_11_2008_april_1_2010_en.pdf
Sava:
Tačno znam o kom modelu i opremi je reč. Takvu Cessnu je svojevremeno prodavao Zajko.Paljenje zahteva 4,8V NiMh baterije oko 2000mAh. Iz iste baterije nemožeš napajati i prijemnik, a da ne napraviš smetnje. Power box ti nije potreban jer struja koju vuku servoi je ispod mogućnosti prijemnika. Savet, a Ti kako hoćeš. Obavezno ugraditi kill swich, preko servoa ili elektronski. Samo paljenje i njegove baterije kao i prekidač smesti na vatrenom zidu. Sajla gasa i sajla između prekidača i njegovog servoa moraju biti plastične i bar 20 cm. dužine.Dovoljni su HXT900 servoi za obe funkcije.
Baterije prijemnika, ako su LiPo zahtevaju UBEC na 6V i struju 6A. Smestiti ih dalje od paljenja, odnosno kod prijemnika.
Ako Te još nešto zanima, pitaj slobodno,
Pozdrav
saxpg:
Podrzavam Savin predlog za kill switch. On je dobar i kada palis motor: preko njega ugasis struju, i onda mozes da zavrtis elisu dok povuce gorivo. Posle vratis prekidac, i palis normalno.
Sto se napajanja tice, ja sam za Pitts uzeo ovo na Kreminu preporuku i super je stvar:
http://www.radicalrc.com/search/ACC135
Imas dva ulaza i dva izlaza, i regulaciju napona. Ja sam to stavio na prijemnik, a za napajanje sam uzeo Turnigy megabec 8A.
Za Cessnu sigurno ne treba toliko struje ali, ja sam uvjek za varijantu da se stavi jace kad se moze.
Sava:
OK, napajanje je veoma dobro. Za takav model ide tako nešto. Ja na Pitsu imam power box jer koristim digitalne servoe od 10 kg. Gas i kill switch ne idu preko power boksa. Baterija LiPo2200 3p. Pored kill swich postoji i običan prekidač koji je povezan serijski . Na ovom modelu je motor DZY48 boxer. Njegovo napajanje je na 6v, NiMh 1600mAh. je baterija. Postoji zvučni signal kada je paljenje pod naponom.
Taj motor DZY26, koji je u Cessni radi veoma pouzdano, važno ga je pravilno razraditi i trajaće jako dugo. Ja sam takav motor razrađivao sa gorivom od bezolovnog benzina i 4% sintetičkog Dolmar ulja. Najbolje ga je razrađivati na modelu sa obavezno postavljenim krilima.Posle razrade može se smanjiti ulje na 3%. Inače taj motor nema ležaj na zadnjoj strani radilice, odnosno ima radilicu kao glow motor. Karburator je Kineska verzija Valbro i ako ga niko nije dirao već je podešen.
kremic:
--- Quote from: saxpg on October 23, 2011, 09:31:16 PM ---Podrzavam Savin predlog za kill switch. On je dobar i kada palis motor: preko njega ugasis struju, i onda mozes da zavrtis elisu dok povuce gorivo. Posle vratis prekidac, i palis normalno.
Sto se napajanja tice, ja sam za Pitts uzeo ovo na Kreminu preporuku i super je stvar:
http://www.radicalrc.com/search/ACC135
Imas dva ulaza i dva izlaza, i regulaciju napona. Ja sam to stavio na prijemnik, a za napajanje sam uzeo Turnigy megabec 8A.
Za Cessnu sigurno ne treba toliko struje ali, ja sam uvjek za varijantu da se stavi jace kad se moze.
--- End quote ---
(thumb)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version