ispravljanje "peglanje" izoflora ?

Started by firebird, November 02, 2011, 09:41:28 AM

Previous topic - Next topic

firebird

Ima li neko ideju kako ispraviti ,tj. ispeglati izoflor da bude ravan ko' staklo?

Momentalno imam problem sa onim od 3mm.Isekao sam i par površina je nekako krivo ,izvitopereno .I kad ga kupujem u radnji uvek birkam one najravnjie ali opet nisu bas toliko idealni.

jel se može to nekako toplotom ispraviti,pritisnuti između dve ravne vruće ploče ili šta znam.....?

IvanGrozni

Čini mi se da ne možeš ispraviti izoflor. Na isti problem sam i ja naišao. Naime u prodavnicama ove table izoflora ne drže položene na pod nego uspravno, i onda dolazi do uvijanja izoflor i takav ostane. Eventualno probaj da ga pološiš na pod i pritisneš nečim, pa ako bude uspelo. Doduše, kada sam model sklopio do kraja nije bilo problema koji bi izazvalo ovo uvijanje izoflora. mislim da ovo i nije strašno.

firebird

Ma stajao mi pritisnut par meseci između dve table iverice i nista se nije ispravio...   :(

Do sad sam imao uspeha u savijanju ravnih tabli toplotom al nikako ne mogu krive da ispravim.

Problem je što su krive pokretne površine eleroni,lift ,ruder pa će sigurno da me zeza u letu,a pravim shock flyer...

mogu da ih "vinklam" karbonskim stapićima al' ne želim da  povećavam masu modela...

tibeteagle

No broblemo. Slobodno iseci delove iz ne toliko krive table. Delove rukom, prstima možeš da ispraviš. Daje se plastično deformisati u svim pravcima i ostaće tako. Samo pažljivo.
;namig

vlada-r

pokusaj sa fenom za topli vazduh, i ja sam imao isti problem pa sam lepio balzu na ivice horizontalca i vertikalca i dobio na dodatnoj cvrstoci a neverujem da sam drasticno povecao masu. mislim da model mora imati i odredjenu masu jer u protivnom ces morati da letis sa modelom po savrseno mirnom vremenu. javi sta si uradio, poz.

firebird

Ma ovo gore na slici se vidi već isečen vertikalac,nije ovo slika cele table...

Već razmišljam da sečem list  3mm iz neke deblje table , recimo stirodura a sekač za vruću zicu još nisam do kraja sklopio...    (kush)

Probao sam i sa fenom i slaba vajda,u stvari fen koristim kad treba da savijem element a ispravljanje mi ne ide nešto...

Razmišljam da stavim element između dve staklene ploče,učvrstim tako i ostavim nekoliko minuta u vreloj vodi, ostavim da se ohladi pa tek onda izvadim iz stakla... mmmm