RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Staza za RC automobile
lord_bozidar:
lol sta sam ja sve propustio..... (:sok:)
zajko:
Za sad izgleda... do daljeg zbog nasih obaveza u klubu, u narednih 10-tak dana nece biti dodatnih radova na stazi, sledece nedelje cemo napraviti radni sto i struju za elektricare i toliko.. hvala..
Ekipa se valjda dodgovorila da premesti jednu skakaonicu ... (work) (work) :hehe :jaki: i da pomete stazu .... (spava) (yay)
Evo nekih slika od danas... Mora da se vezba ... Projektant i BigNeda su zakovrtali na sve starne, ne moze covek da se opusti sa malo vise PO gasu.... a Sale je normalno/naravno zajebavao !!!!
magic:
Nisam pisao nista juce zato sto sam hteo da se prvo malo utisci slegnu. Kao prvo da se zahvalim svima koji su ucestvovali u ovom projektu, verujem da su SVI dali svoj maksimum (res).
U nedelju pred odlazak sam izdvojio malo vremena da slikam stazu sa platforme kako bi se staza prikazala onakvom kako se vidi sa mesta odakle se vozi
Zajko me je malo bio iznenadio sam pozivom u subotu da je na stazi bager i pitao kako da napravi skokove. Da budem iskren moje misljenje je da nam u ovoj fazi skokovi na glavnom pravcu nisu bili potrebni ali sta je tu je, napravljeni su na pocetku i na kraju pravca i to nije ispalo bas sjajno. No nista strasno, barem je to lako promeniti. Isto tako kod razvlacenja creva je malo bio ustinut gornji desni deo tako da nakon pazljivog pregleda slika mi ustvari sada imamo ovo
U nedelju smo se dogovorili da skokovi ovako ne odgovaraju nego da se napravi jedan dupli na jednom kraju pravca i to je OK!
Sada vas molim da pazljivo pogledate 3 gornje fotografije i narocito obratite paznju na trecu fotku na kojoj je gornji desni deo staze posto smo imali oprecnih misljenja kako tu staza treba da izgleda. Necu nista reci sta i ko nego ostavljam vama da odlucite. Samo vodite racuna o tome koliko je neka krivina pregledna sa mesta sa kog se vozi.
Dajem 4 predloga na glasanje za KONACNI izgledi staze, onaj na kome ce biti odrzano takmicenje!
Na vrhu stranice je anketa i molim ljude koji nameravaju da se voze i takmice da glasaju jer ce na osnovu tih glasova staza i dobiti svoj konacni izgled! Svako ima pravo da glasa jedanput, stim sto je moguce da modifikujete svoj glas u slucaju da se kasnije predomislite.
Varijanta 1.
Varijanta 2.
Varijanta 3.
Varijanta 4.
poz
Uzice:
Ovo izgleda fenomenalno! (res)
Bigneda:
Aj opet da ponovim ;) ...skokovi na donjem praavcu treba da stoje na sredini tacno ispod bandere, svaka druga varijanta onemogucava voznju u oba smera i nemaju nikakvog smisla ako stoje blizu neke krivine, bar se tako ne postavljaju dupli skokovi !
Sto se glasanja tice zanimacija jesta al ko u politici dzaba narod glasa kad ne dolazi na sprovodjenje u delo ! :) ...tako da ce biti kao i do sad, oni sto dodju da je prave ti ce i da odlucuju kako ce ispasti ;)
Trenutna postavka staze je odlicna za pocetak pa ce da vidimo u buducnosti sta cemo i dal cemo dalje modifikovati :) Tehnicki je zahtevna i nije brza sto je dobro za jednakost najrazlicitijih modela, pa kad nije takmicenje mogu se skoro svi voziti zajedno vezbe radi. Brzine su priblizne i relativno male pa su havarije na modelima smanjene na najmanju mogucu meru. U zadnjim voznjama smo cak videli da je moguce voziti 1/8 modele na samo jednu 2s bateriju, sa malo modifikacije oko prenosa moze se jako lepo navozati sa ovakvim setapom !
Slabasniji 1/10 i 1/9 modeli su dosta osetljivi na neravnine kojih ima jako puno na stazi kao i grumenja zemlje, pa i njima odgovara sporija voznja zbog redovnog lomljenja osovina na glavcinama !
Tako da je za sledeci put u planu obezbediti par komada jacih metli (one od pruca) i dobro pometlati i ovlaziti stazu pa ponovo probati kako ce to ispasti. Ako do trke uspemo da obezbedimo neki manji vibro valjak jos bolje a ako ne onda od ovoga sto imamo napraviti najbolju mogucu varijantu :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version