RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Staza za RC automobile

<< < (44/47) > >>

trijanglafly:
Da li neko ima pravilnik o izgradnji/uslovima staze za RC automobile. Ono što me zanima je:

1. Optimalna širina staze za modele max 1:8, naravno da ima i suženja proširenja itd. (mislim da je min. 4m)?
2. Potrebna površina za samu stazu u m2
3. Potrebna ukupna površina staza + pomoćni objekti (bina i još nešto???) ?
4. Minimalna dužina staze u metrima ili sekundama (negde sam našao 300m ili 15sec/krug) ?
5. Optimalna površina i visina bine ?
6. Orjentacija staze u odnosu na binu (istok, zapad, sever ili jug) opet mislim da je najbolje da bina gleda na sever ?
7. Vrsta podloge (zemlja, pesak itd.) ?
8. Bezbednost gledalaca (ne modela) oko staze ?
9. Još nešto ako znate a ja nisam pitao?

Informacije su mi neophodne zbog eventulnog pokretanja pitanja izgradnje staze u gradu Požarevcu. Ima par površina na 1.5 - 2.5 km od strogog centra grada pa da priupitam nadležne, možda se neko i prevari da da na korišćenje.
Beograđani pominjali skejtere da su dobili svoju površinu, u Požarevcu je ista priča. Skupilo se njih oko 1700 ??? (:sok:) (malo morgen) i potpisali zahtev (potpisivali svi iz odeljenja i ko vozi i ko nije čuo) i gradonačelnik ubacio u budžet za sledeću godinu, izgradili pre dve godine i evo sad sve to dipr prazno. A ja kad sam vozio skejt krajem 80-ih tražio propale ivičnjake da napravim neki skokić.
E ja bih sada trebao da uzmem modele i krenem po osnovnim i srednjim školama da vozim po dvorištima u među smenam da bi se dečica zapalila malo pa da podnesemo zahtev za površinu. Izdgradnju sa rovokopačima i valjcima bih organizovao za nadzornim organima da mašine svrate u povratku i odrade svaki dan po sat-dva. A možda i moj direktor odobri neko sponzorstvo u vidu gratis sati. Moje će biti samo da ubedim moje mašiniste da produže radno vreme i da će im ime biti na tabli zahvalnih za izgradnju jer od prekovremenih sati nema ništa :sljus.
Elem ako neko ima gore potrebne podatke neka napiše pa da vidimo šta i kako dalje.

Pozdrav

Bigneda:
1. 4m
2. 40x60m staza
3. 60-80 sa pratecim objektima a vise od toga idealno i za veliki parking ;)
4. minimum 300m
5. tvrda zemlja minimum 50%, ostalo moze biti beton, plocice, tepih... visina bine od 2m pa navise i da moze stati 8-12 vozaca
6. takva da sunce najmanje smeta pri voznji (zavisi od lokacije staze na planeti ;))
7. odgovoreno pod 5. ;)
8. da budu bezbedni ;) znaci sve gde je moguce da model izleti i povredi nekoga to onemoguciti preprekom ili ogradom !
9. struja, voda, toaleti... ...pivo, kafa, pick* :)

trijanglafly:
Ako budem uspeo da sredim ovo od 1 do 8 pa i 9/1 sve ostalo pod 9/2 će samo doći.

Hvala na brzom odgovoru. Pozdrav :mhm

duke:
Sefe,kakve su nam sanse da dobijemo donje poljance pored bazena za stazu a gornja da bude za monstere ,samo pitam ako nemoze nemoj odma po rodbini :) :pop:

vladasimon:
Ima li sta novo u vezi staze?

@zajko kakva je situacija kod tebe, da li nesto spremas?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version