RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
presko:
После пар дана размишљања, дошао сам до идеје како да, можда, превазиђем проблем у разлици црвених нијании фарбе и монокота.
Вертикални састав сам прекрио налепницом стилизоване муње црне боје.
Фломастером сам, на трупу, скицирао како би та муња требало да изгледа, ...
... а потом, по скици, од мекшег картона направио шаблон.
Помоћу шаблона сам, од самолепивог тапета за резаче слова, исекао налепнице за обе стране и залепио их на позиције.
Од истог тапета сам исекао траке ширине 3mm и од њих направио сенке за муње на вертикалном репу.
Овим сам практично започео завршно украшавање модела.
presko:
Дошло је време да се праве налепнице за модел. Што се мене тиче није било дилеме ко ће то да уради, једино сам морао проверити да ли постоје услови за то. Ради се о мом старом другару, моделару Триши Смртоносном. Јавио сам му се, и са лакоћом смо договорили, једино што сам морао да сачекам пар дана.
Да сам дошао на право место показује следећа фотографија.
Иначе Триша је стари београдски предратни моделар. По мени, можда, својевремено најбољи градитељ модела у Београду и сигурно авангарда кад је у питању београдско моделарство. На жалост, кризна времена су учинила своје и Триша се већ дуже време слабо бави овим нашим лепим хобијем, али се искрено надам да ће се то променити.
Али да се вратим теми. Распаковао сам модел.
Триши сам објаснио шта желим, он је проучио скице и бацио се на посао.
Прво је на рачунару, по мојој жељи и свом искуству, дефинисао натписе: облик, величину и боју.
Затим је припремио материјал ...
... и започео сечење.
По уклањању вишка фолије, после сечења, указали су се прва слова и бројеви.
Боја по боја, слово по слово ...
... и налепнице су биле исечене.
Тог дана их је још прелепио транспортним фолијама и припремио за лепљење на модел.
Разишли смо се уз договор да сутра наставимо посао.
presko:
Поново смо се састали и наставили са послом. Триша је лепио и уклапао, а ја фотографисао.
Нашла се ту и једна оригинална налепница.
presko:
Триша је и даље лепио, ја сам и даље вредно сликао.
Посао са налепницама је најзад приведен крају. На последњој фотографији се, по први пут, види име мог новог модела ''BG MUNJA''.
presko:
Поново кући.
Остало је још да прелакирам налепнице безбојном двокомпонентним акрилним лаком.
Овим је фарбање модела завршено. По сушењу лака, поново сам измерио делове модела.
Маса трупа порасла је на 1060gr. Прираштај масе крила, крш од моје ваге није успео да региструје.
После овога остаје још монтажа опреме.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version