RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
sloba_b:
kako si se odlucio za topolov šper a ne lipov, koje su im razlike u masi a ostale tj prednost topole?
presko:
@sloba_b
Једина ствар која је била пресудна код одабира материјала, овог пута, је била његова лака набавка.
presko:
Прошло је двадесет четири часа. Смола се осушила и планкове сам полако одвојио од стакла. Маказама сам обрезао ивицу прве плоче, да бих одстранио врло оштре иглице које остају по ивици.
Стакло сам очистио и припремио за израду преосталих комада. Поновио сам поступак описан у претходном посту.
Пошто сам ово завршио, делове планка, са прве плоче, сам исекао појединачно и обрадио им ивице.
Следећег дана, кад је и друга плоча била сува, исекао сам преостале делове и обрадио им ивице.
По завршетку овога, планкирање трупа је могло да отпочне.
miša2002:
Par pitanja, tehnološke prirode,
-Da nisi možda merio razliku težine, recimo po kvadratnom desimetru, pre i posle tretiranja epoxijem, kao i debljina?
-Da li si probao kolika je približna savitljivost ovakvog kompozita tj koliki je minimalni luk pre trajne deformacije?
Pretpostavljam da je "staklena" strana "staklena" i zato bi mi bilo zanimljivo primeniti to i na oble površine...
Pozdrav
presko:
@ miša2002
Овог пута нисам мерио. Код оваквог рада композитом, значи “мокрим” поступком и без вакумирања, однос смоле и платна је отприлике 1:1, што значи ако користим платно од 163gr/m2, мораћу да утрошим 163gr смоле за 1m2. Мислим да ти је овај податак сасвим довољан, да може да израчунаш прираст масе за одговарајућу површину. Иначе композит од једног слоја платна од 163gr/m2 има дебљину одприлике од 0.1mm до 0.12mm.
Што се тиче радијуса савијања, нисам скоро мерио, али мислим да је вић испод 10mm проблематично.
А што се тиче “стаклене” стране она је сигурно једно 95% “стаклена”, ту и тамо се провуку грешке, које се могу и морају поправити гитом.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version