RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
miša2002:
Hvala na brzom odgovoru.
Podatak o radijusu je vrlo impresivan. Samu balzu nema šanse ni na R20 saviti bez opasnosti...
Sve najlepše u nastavku gradnje. Ko zna, možda iskrsne još neka nova ideja!?
Pozdrav
zajo:
Пази само да не отежниш модел као 80% самоградње не форуму.
presko:
Док сам припремао планк трупа, искористио сам замућену смолу да одрадим још два мања посла.
Први посао је био, како сам већ раније био напоменуо, да ојачам састављане уздужнике трупа. Сваки уздужник сам са обе стране ојачао смолом и стакленим платном од 50gr/mm2.
Други посао је био да ојачам спој оквира носача мотора и бокова унутрашње кутије трупа. Ово сам урадио, такође, са смолом и стакленим платном од 50gr/mm2, уз коришћење летвица од балзе троугластог профила.
presko:
Време је да се настави посао. Планкирање сам започео са левом бочном страном. Прво сам проверио како планк належе на костур трупа. Добро је.
До лепљења планка костур још увек “ради”, савија се и увија. Тек после лепљења планка добија своју коначну крутост. Значи, да не би дошло до неке грешке, костур сам поново причврстио и нивелисао за већ коришћени алат. Пошто је алат чиста импровизација за једнократну употребу, у могућности сам био да причврстим само зону тренутног лепљења планка, али и то је било сасвим довољно.
После тога је уследило почетно лепљење, белим лепком, и то само дела планка у зони крила. Остали део ћу касније, кад се лепак на овом делу осуши.
Следи постављање планка и његово причвршћивање штипаљкама.
Као што се види на фотографијама, на планку не постоји отвор за бајонет. Овај отвор намерно нисам направио ласером. Он захтева изузетно тачну позицију, па сам се плашио да ми, приликом савијања и лепљења планка, не побегне. Значи пробушио сам га накнадно, у склопу, а пре лепљења десног планка. Искористио сам бајонет и цев за вођење бајонета да одредим тачну позицију овог отвора и обележио је.
А потом сам и пробио овај отвор.
На ред је дошло лепљење планка на десној страни. Труп је враћен у алат и поновљен је цео поступак као код предходног планка.
magic:
Presko svaka cast na ovako detaljnom prikazu :)aplauz!
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version