RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (78/133) > >>

presko:

Празници пролазе и полако се враћам послу. Лагано.
С обзиром да оквиру отвора трупа, до сада, нисам посветио доста пажње, мораћу на њега да набацим мало гита и да га поравњам. Остале грешке на трупу ћу поправљати само брушењем и полирањем. Нема потребе за наношењем новог слоја гита.

Улепио сам вођицу сајле команде крме правца, ...

... залепио коцкице у које ће се увртати вијци који држе поклопац мотора, ...

... залепио пилота и заштитио дрвене делове поклопца кабине и носач радио опреmе епоксии смолом разблаженом ацетоном.

Оволико за данас.

presko:

Данас сам мало пребрусио, пре неки дан нанет, „шприц“ гит као и јуче нанет полиестерски гит и лакирано. Прелакирано и „шприц гит сам брусио водобрусним папиро градације 240 на суво, а полиестерски гит брусним папиром градације 100.

Поново је морао да ради усисивач.

Поставио сам поклопац простора за резервоар горива који сам морао мало да упасујем. Поново сам монтирао стајни трап који ће ми требати у следећој фази.

presko:

Доста се забушавало. Данас сам упасовао и монтирао поклопац мотора на труп. Прво сам морао да монтирам мотор на модел, да би по њему центрирао поклопац.

На левој страни поклопца, отвори за завртње су остали читави, док су на дасној страни били почупани и поклопац је на тим местима морао бити поправљен, а сходно томе морао сам да бушим нове отворе.

Почео сан од горњег левог отвора. Према постојећем отвору, обележио сам и избушио нови отвор за вијак на носачу поклопца мотора.

Потом сам морао, мало, да дотерам контуру поклопца мотора.

Даље сам, рутински, избушио остале отворе и монтирао поклопац.

drjack:
Stara frajla opet u komadu  :)aplauz :)aplauz

presko:

На реду је било стакло кабине. Нашао сам парче јувидура, преостало од прошлог пута.

Обележио сам га и искројио.

Причврстио сам га рам и припремио све што ми је требало за истискивање.

Онда сам поновио све као и први пут пре, скоро, шест година.

http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,9188.0.html

Једина разлика је била, што сам калуп, док је јувидур био у рерни, грејао индустријским феном. Наиме хладан калуп охлади јувидур на месту првог контакта па се он том месту не растеже и остаје дебео, да би се са стране прилично истањио. Ово је имало ефекта.

Хлађење ...

... и  на крају скидање стакла кабине са рама.

То би било то за данас.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version