Danas sam napravio moju prvu voznju sa Losi8 bagijem. Model sam ostavio komplet na fabrickim setovanjima, tj. nista nisam dirao, onakav je kakav je izasao iz kutije, i moram da kazem da to deluje jako dobro na stazi. Ja tu za sada nista ne bih menjao
.
Na ovom konkretnom modelu (koji je inace zvanicno od mog klinca
) danas je bio Orion motor od 2050kV sa Orion 120A kontrolerom. Mali zupcanik je bio od 13 zuba a veliki od 45 zuba. Servo je InoLab HGD 750MG a baterije Nanotech Hardcase 5300mAh 30-60C i Nanotech 6000mAh 65-130C. Model je u voznom stanju sa baterijama izasao 3,5kg sto ja jako dobro!
Prve 4 voznje su napravljene sa 2S baterijom kao bi se lepo razradili diferencijali i sve leglo na svoje mesto. Posle toga sam napravio jos 2 voznje na 4S i to je bilo jako, jako dobro. Zadnju voznju sam naparavio sa 4S 6000mAh baterijama i celu je odvezao u trkackom ritmu od 15min. Kada ih dopunim znacu realno sta mogu da ocekujem od baterija na ovom modelu i da li ima struje za 2 trke zajedno sa kolegama koji voze glow jer njima rezervoar traje odprilike 7-8 min. Baterije jos nisam dopunjavao ali voltmetar koji se kaci na balans kablic veceras kaze 3,78V po celiji sto je jako dobro i znaci da sigurno nisam presao 80% potrosenosti tj. da cu dopuniti manje od 5000mAh. Kako sada stoje stvari deluje mi da cu moci i sa 5300 baterijama da izguram 15min.
Sta da vam kazem o samom modelu? Pa nemam sa cim da ga uporedim jer sam prosle sezone terao samo tragija a moj zadnji glow 1/8 bagi sam prodao 2004. Ono sto se dalo danas zakljuciti je da je model jako precizan i da se stvarno neverovatno lako stavlja u krivinu. Trazi malo paznje na izlazu i to je to. Neravnine upija fenomenalno, prosto neverovatno.
Naravno ovo je tek pocetak i potrebno je vreme da covek shvati kako jedan model treba voziti da bi se izvukao njegov maksimum. Ono sto je sigurno je da je u pitanju vrhunski model i da su razlike izmedju nekog MP9, Mugena ili Losi8 samo u nijansama. Ja sam prezadovoljan mojim izborom jer je Losi8 bio nepoznanica za sve nas. Kako ce se pokazati na duge staze videcemo, danas je bilo par treskanja, jedno zestoko "lansiranje" i nista nije ni susnulo, nadam se da ce tako i da ostane.
poz