Main Menu

Pitts Python 50cc

Started by marko, December 23, 2011, 06:25:11 PM

Previous topic - Next topic

sasa

saxpg... Ne gledaj samo slike  (kush) nego i citaj malo :sljus ....Ona kutija od balze je baterija  :mhm
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

zajo

Torima moi modeli su citavi i spremni za put. Kad dodjem nadam se da ce vec leteti ovaj i mora da ga probam, nikad nisam letio dvokrilac. Fino si to  zbudjao kao uvek, samo napred (pijemo)
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

saxpg

Quote from: sasa on June 22, 2012, 10:16:31 PM
Ne gledaj samo slike  (kush) nego i citaj malo :sljus

Odoh da se kaznim   :D

marko

Juce je palo palenje u dvoristu i fin stelung motora.

Sada, dve stvari nisam uradio, sto sam trebao.

Prvo sam zaboravio da ponesem vagu da izmerim masu aviona, bas me zanima koliko je tezak.

I druga, a to je merenje broja obrtaja.

Losmi mi je pozajmio Metts-a 23X10 da razradim motor dok ne dodje Biela 22X10.

Sa tom elisom je hower juce bio na 40% gasa, s tim da na modelu nije bio kapotaz i kabina.

Cekam da mi deda Sava donese Bielu, pa onda jos jedan stelung, merenje broja obrtaja, merenje mase i poletanje. :jaki:

M. (pijemo)
WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

zajo

Ajde torima samo napred ()-()
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

marko

Znam da ne znam, zato pitam.  lol

Ako prijemnik ostane na powerboxu, antenice ostaju u trupu.

Do sada sam uvek namestao prijemnike tako da uvek mogu antene da izbacim napolje.

Futaba nema one satelite kao Spectrum/Jr.

Da ostane ovako ili da premestam?

M. (pijemo)

djbojan

Pa probaj mu domet, ako ima preko 1 km ne verujem da ces ga leteti dalje od 400-500m, nije to jedrilica za distance flying.

a usput cestitam ti, model je super  (res)

marko

Na novom avionu uvek probam domet, to pise u svakom manuelu i od stanice i od modela, nego mene zanima teorija.

Znam da razliciti materijali razlicito propustaju/reflektuju EM talase, rekao sam da Spectrum/Jr imaju satelite, a Futaba nema ... mmmm

Ajde Dule, Branek i ostali elektronicari specijalci bacite neku rimu  lol

M. (pijemo)

disljenko

Marko nema potrebe da izbacujes antenice, samo moras da vodis racuna da one stoje pod 90 stepeni jedna u odnosu na drugu. Imas sigurno upustvo od stanice i tamo ces naci to sto sam ti ja rekao, a mozes da izguglas. Mislim da mogu da stoje i pod 180 ali to vec treba proveriti. Pozzz

misha

Aurora ima slican sistem antena, "BODA".trrista sajtova sam prevrnuo ali niko nesto posebno ne obraca paznju na antene
Lik iz Hiteca na RC Universu kaze\ba bi trebalo da stoje pod 90 stepeni jedna u odnosu na drugu, ali da je cak i to nebitno
(sestokanalni ima samo jednu antenu i ima isti domet kao 9 kanala,), Cak moze a ne mora da viri vrh jer prolazi i kroz plastican trup.
Na Zeou nisam u ovih 10-tak letova imao nijedan problem a antena je u plasticnom trupu pa jos sa gornje strane krila. dakle, signal treba da prodje i krozi krilo i kruz trup.

Sava

ex pseudonijum: licider

marko

Sve sto ste mi napisali, ja to vec znam, ali hvala u svakom slucaju.

Miso, na Zero-u imas Hi-Tech ili Futabu/JR/Spectrum?

M. (pijemo)

marko

Pardon, tek sam sada video Aurora, to bese Hi-tech, `jel tako?

M. (pijemo)

misha

Da Hi-Tec je proizvodjec a prijemnik je OPTIMA 9. Kao i Futaba, ima dve antene i bez satelita je.

mirce

Ja sam čuo da uz Pitts Python idu samo ovakve ribe...

Tajna je valjda u Python-u... Marko tebra, jel' to istina?