Ako neko ima ideju kako lepse da okacim slike neka mi pise. Nisam bas zadovoljan

I preview mi je los...

Elem, model jos nije poleteo. Powerbox mi je pravio bas dosta problema.
Imao sam jitter na repnim servoima i to ozbiljan.
Jeste da su servoi jako stari, ali koje god da stavim isto je ponasanje.
Par vikenda sam pokusavao da ustanovim sta je i vec hteo da dignem ruke, da narucim drugi.
Procitao sam gomilu postova, prevrnuo sve zamrle forume

i nista nisam saznao sto bi mi pomoglo.
Nekom su problem bili kablovi, nekom blizina samog prijemnika servoima, paljenju...sta sve nisam citao i probao...ali bez resenja za moj problem.
Proslog vikenda sednem da se poigram, po ko zna koji put...i krenem redom. Prethodni vlasnik mi je rekao da model nije diran.
Kako ga je Marko leteo, da tako stoji. Tako da nisam pomisljao da je mozda do nekih nokompatibilnosti i sl... a nekako je ispalo da je bas to problem.
Ono sto sam uspeo da ustanovim je da servo gasa, Futaba S3305 pravi problem. I to ne zbog toga sto je neispravan, vec sto je izlazni napon
na powerbox-u bio 8.4v, a on je predvidjen za 6V max. Nije mi samo jasno kako je radio kada je Marko leteo, ali cim sam uspeo da spustim
napon na powerbox-u, sto je prica za sebe, sve se umirilo i jiter je nestao. Neverovatno...
Nisam poleteo model, samo probao bez krila...ostaje da se sve istestira, ali eto kakva glupost me je kostala zivaca.
Iskreno se nadam da je to bio problem. Nisam bio u mogucnosti da probam sa sklopljenim krilima, ali je ovako pre bio pakao sa repnim servoima.
Sada nista. Sve radi najnormalnije.
Powerbox koji je Marko ubacio u model, koliko sam uspeo da procitam po starim postovima, uopste nije los. Cak ga i svi hvale.
Ono sto je mene iznerviralo, i za malo da ga olupam o pod zbog toga, je potenciometar kojim se snizava napon ka servoima.
Toliko je ludo napravljen da sam mislio da je pokvaren. Morao sam da okrenem srafcic jedno milion krugova da pi na poslednjh pola kruga
spustio napon sa 8.4 na 6V. Ne preterujem, bar 10 krugaova sam okrenuo. Stvarno sam mislio da je pokvaren, da je zalepio....jbg stoji jako dugo.
I sasvim slucajno na nekom videu, vidim lika koja okrece i okrece i okrece i vidi cuda promeni se napon. Reko' strava....
Cim sam spustio napon, sve doslo u normalu.
Evo ovaj srafcic je u pitanju:

Videcemo kako ce biti na livadi