RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Piper

<< < (2/7) > >>

SABURO:
Ono što sam mogao da primetim iz video klipa jeste da je model prilikom gašenja motora koliko toliko dobio na stabilnosti, dakle složio bih se sa gore navedenim Lazinim viđenjenjem, verovatno težište modela nije na mestu ( čim je onako ko od šale upao u kovit ) i treba proveriti ugao motora.
Naravno i kontrolne površine, odnosno da li negde ima otpora prilikom zadavanja komande, pogotovo dubine.
 mmmm

P.S. Piper je strašno zeznut na poletanju i sletanju, jer mu krilo zaklanja opstrujavanje ka vertikalcu, tako da je na momente totano neupravljiv.

poz

saxpg:
Ne sumnjam da je vjerovatno nesto u pitanju sa kontrolnim povrsinama, mada, (iz licnog iskustva) trebalo bi provjeriti i
stanicu i prijemnik, pogotovu ako su dosli u kompletu sa avionom. Ja sam sa mojim CUBom ,koji je doduse elekro verzija,
takodje Kyosho dobio stanicu koja koja je ocajnog kvaliteta, a servoi su sa 5 zica. Tek kada sam to izbacio bilo je sve OK.

Sasa

SABURO:
Da to sam zaboravio da napišem, tj. pitam, na slikama se ne vidi antena, da li je ona unutar trupa ili je spolja, ako je unutra ne bi smelo da je smotana i nešto slično tome...?
 ;namig

Goran:
Gde je antena to neznam...
A inače jeste koliko sam čuo stanica i servo motori stigli u kompletu...
A sada o uglovima...
Prilažem novu sliku gde sam ručno produžio uglove krila i horizontalca pa će nada se biti očiglednije...

Inače koliko znam servoi idu lako ali ne vraćaju na nulu...

Poz. Goran

Drapsin:
Onaj sto je napisao :
"Ideal scale beginner airplane that also has the same gentle flight characteristics as well as the form of the original"
ocigledno nije nikada provozao pravog KAB-a,
Utva 75 i bilo koja Cessna su smesne za sletanje u odnosu na KAB-a, jos ako ima malo bocnog vetra i bez dobre procene, nema te piste koja ce ti biti dovoljno dugacka, sa punim flapsom se "Put putuje" dok ne dodirnes zemlju a i onda te jos ceka poskakivanje.
Leteo sam znaci i pravog 1:1 scale KAB-a a i tri modela, od 6,5 kubika, 2 kubika i elektro na Speed 400 i svi su bili prilicno osetljivi po dubini i treba naci pravu meru hoda kormila dubine, jer ce inace svaki let liciti na rodeo.

O esencijalnim stvarima tipa uglovi krila, repa, vuce motora, tezista na oko 30% ne treba ni govoriti, to se podrazumeva.

Znaci, ispravite razliku uglova, po slici mi se cini da je krilo OK ali da vam je stabilizator dubine pobegao u debeli minus ( napadna otisla na gore)od bar 5-6 stepeni i prestigao krilo.
Na ledjima bi leteo odlicno, zato to ispravite promenom ugradnog ugla horizontalca .
Kada to resite, posvetite se vuci motora, mora da bude bar 2-3 stepena na dole i bar toliko u desno, za prve letove.

Hod komandi, uzrok moze biti i bowden ili poluga koja cese o neku od povrsina kroz koje prolazi na izlasku iz trupa, pa se trenjem desava da uvek ostaje izvan nulte tacke trimovanja, i onda posle navlacenja , model ima tendenciju da penje a posle obaranja nosa, da ponire. Isto i za kormilo pravca, posle svake komande model menja trim na stranu poslednjeg otklona.

Modelarstvo ocigledno nije bas trouble free hobi, ima tu caka koje se kupuju iskustvom,gledanjem i vezbom, ne placaju se kreditnom karticom.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version