Main Menu

Tockovi 1/10

Started by sasa_72, January 08, 2012, 09:59:45 PM

Previous topic - Next topic

sasa_72

Ima li neko ideju gde u Srbiji da nadjem tockove 1/10 sa kramponima za slasha 1/16 i fiestu ken block
Hvala
Sasa

dzo.ika

Imaš u novom sadu www.extremrctoys.rs ja imam e reva 1:16 naručio sam neke za asfalt hex im je 12 pozdrav

Bigneda

koji je Hex i ET  kao i priblizni precnik tocka ?

Dani01

mita22

cao nov sam ovde pa neznam bas najbolje da se snadjem,ali ako neko moze da mi pomogne da mi kaze gde ima da se kupe tockovi za (http://www.conrad.at/ce/de/product/238111/110-EP-MINI-CARBON-FIGHTER-4WD-RTR/1202181&ref=list) ali ja bih neke malo vece i sire npr.sirina 50 precnik 120

magic

Pozdrav mita22,

samo da ti skrenem paznju da sa promenom tockova moras promeniti i prenosni odnos, konkretno ako stavljas vece tockove onda u istom procentu za koliko je obim tih tockova veci od prvobitnih moras i skratiti prenos, a to radis tako sto ili smanjis mali zupcanik na motoru (laksa varijanta) ili povecas veliki zupacanik koji on pogoni.

Inace tockovi se prave u nekim standardnim velicinama a najvece tockove za 1/10 imaju tragiji u toj razmeri.

poz
Veljko

mita22

ok hvala na savetu.

ali ako mozes da mi kazes za kolko da smanjim broj zupcanika na malom zupcaniku,

ja sad na bagiju imam precnik tocka 87mm a ja bih da stavim 140mm,sada mali zupcanik ima 23zuba imam motor (modelcraft-hurricane 12T) i koristim lipo 2s 4500ma.

magic

Kao prvo malo mi previse zvuci tih 140mm jer toliki je precnik tocka na 1/8 Kyosho Mad Force monsteru a 1/8 tragi ima precnik tocka od 135mm  ")? Dobro proveri dali hexovi od tockova koje nameravas da kupis pasuju na tvoj model!

Obim = d x Pi tako ispada da za svaki okret tocka auto sa vecim tockovima prelazi cirka 60% veci put, znaci za isti broj okretaja tocka ce preci 1,6m umesto 1m.

Da bi mogao da ti kazem koji zupcanik ti tacno treba potreban mi je i broj zuba na velikom zupcaniku.

Ako pretpostavimo da sada veliki zupcanik ima recimo Z1 = 75 zuba onda je tvoja trenutna redukcija izmedju ta dva zupcanika: r = Z1 / Z2 = 75 / 23 = 3.2

Kako moras da povecas redukciju za 60% onda novi Z2 = 75 / (3.2 x 1.6) = 14.6

To konkretno znaci da je sada potrebno da se mali zupcanik okrene 5 puta za jedan okret velikog zupcanika umesto 3.2, ali kako auto prelazi 60% veci put po okretu zbog vecih tockova to znaci da ce preci isti put kao i sa manjim tockovima.

Prenos moramo skratiti jer bi smo u suprotnom preopteretili motor i on bi se pregrejao i crkao.

Znaci trebace ti mali zupacanik sa nekih 14-15 zuba sa istim modulom (gustinom zubaca) kao sto je taj koji vec imas.

poz
Veljko

Bigneda

Bojim se da ce sa tako drasticnim povecanjem tockova i skracivanjem prenosa opteretiti ostatak prenosa koji verovatno nije pravljen da to izdrzi !? ...kardani, poluosovine, diferencijali  mmmm

mita22

hvala vam na savetima jos jednom.A ja cu ipak jos malo da razmislim dali cu stavljati tolike gume ili cu naci neke malo manje.  4e

mita22

ljudi dali ima neko da je narucivao nesto kod CONRAD-a ,ja bih narucio neke gume ali neznam kako a i neznam jezik,ili ako neko hoce da mi naruci ja bih doso i dao mu pare (ako je iz bg) interesuju me gume(http://www.conrad.at/ce/de/product/237003/110-KOMPLETTRAD-BLAZE-2/1202321&ref=list)  4e

duke

Ja sam uzeo preko Conrada tockove za on road, sve je ispalo ok

rubiroza

Quote from: mita22 on January 28, 2012, 08:51:49 PM
ljudi dali ima neko da je narucivao nesto kod CONRAD-a ,ja bih narucio neke gume ali neznam kako a i neznam jezik,ili ako neko hoce da mi naruci ja bih doso i dao mu pare (ako je iz bg) interesuju me gume(http://www.conrad.at/ce/de/product/237003/110-KOMPLETTRAD-BLAZE-2/1202321&ref=list)  4e

mike.lubbers@conrad.de
Covek zna engleski. Napisi mu mail i dogovori se s njim oko placanja i slanja. Ja sam preko njega uzeo bas te gume i zupcanik za mog Blaze-a.

vladad

Quote from: mita22 on January 28, 2012, 08:51:49 PM

sto se tice Condrad-a od nedavno imas i zvanicnog (novg) zastupnika za Srbiju. Dobio sam katallog 11/2012 treba da dobiju i novi. Nalaze se u YUBC na Novom Beogradu firma se zove Tagor sve sto narucis stize za 14 dana i kosta 20% vise nego u katalogu. pozz

mita22

hvala ti na imformacijama (pijemo),ovif dana odo do njih da uzmem katalog pa da narucujem ()-()