RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Sklapanje Hexakoptera - Problem

<< < (9/23) > >>

danko:
Mislite da sam ja znao šta je za početnike a šta ne... Išao sam više na varijantu, ajde da ne bude onaj najslabiji (4 motora), a ni onaj najjači (8 motora) već neki srednji, i tako sam odabrao hexu :)

Inače sam iz Beograda, pa ako ima neko voljan da se malo zeza samnom oko ovoga, vrlo rado bi saslušao sve savete, a posle bi mogli i da se ogrejemo na nekoj jagnjetini :)

milan_vranic:

--- Quote from: darko on February 06, 2012, 02:58:13 PM ---Mislim da je velika greska u startu kupiti mikrokopter koji je velika investicija a da ne znas nista ni o stanici ni o rc modelima, ni o letenju itd. ali dobro to je tvoja odluka  kupio si i to je to !
Što se tiče stanice treba da bude mode 2 jer većina nas leti u tom modu inajprirodniji je za letenje !
Dakle palica na lijevoj strani je gas ( gore dole ) i treba da bude bez federa a lijevo desno je yaw ( okretanje repa oko ose ) dok je na desnoj strani palica gore dole ( dubina , znači naprijed ide mikrokopter dole a na sebe ide gore ) i lijevo desno je eleron znači skretanje lijevo desno !
Palica od gasa mora biti skroz dole i tu kada upalis motore oni ce raditi ali će se polako okretati , takoreći na leru !
Mode 2 nema nikakve veze sa senzorom za visinu i njegovim podesavanjem !
Prvo podesi mikrokopter da leti notmalno bez senzora za visinu ili GPS a !
Kada si sve podesio uzmi mikrokopter u ruku i drži jako daleko od sebe i dodaj komande ujedno provjeravajući da se mikrokopter naginje na stranu na koju treba ! Nemoj da letiš prije nego provjeriš ovo !
Ali moj savjet je da nađeš nekoga ko ima mikrokopter i da ti on pomogne uživo a ne preko foruma jer šteta je razbiti ovako skupu igračku !

Odakle si ?
Ako nemas nikoga da ti pomogne u tvom gradu ja sam na skypu darko vujasinovic pa da probamo preko skypa !

--- End quote ---

Slazem se sa svime sto si napisao sem sa boldovanim ali kapiram kada vec budes jednom probao mx20 i vario da ces promeniti misljenje

darko:
Nema tu neke velike razlike između quada , hexe ili okta !
Ja sam rekao da si trebao krenuti sa nekim aviončićem trenerom , sa kojim bi se upoznao najprije sa stanicom, sa trimovanjem, setupom , kako model leti, koji su principi leta , da steknes osjecaj za let , nije skupo ako skrsis taj trener model jer ga možeš jeftino pokrpati ili kupiti novi ! O tome ja govorim !

Ja sam prvo krenuo sa plastičnim spad modelima koje sam sam pravio i onda sam poslije presao na modele od balze, pa na helikoptere i onda na kraju na mikrokopter !
Opet ono što je Magic rekao, nije meni cilj tebe ovde sada uvrijediti ili ti pametovati .

Imaš li simulator ?
Obavezno idi prvo na simulator prije nego što budeš letio mikrokopter !
Ako na simulatoru nema mikrokopter onda uzmi i vježbaj sa helikopterom jer je princip skoro isti ! Biće ti još lakse poslije jer je lakse letjeti mikrokopter zbog stabilizacije leta ali vježbaj obavezno let kada letis prema sebi jer su komande kontra !
Ako ne nađeš nikoga i dalje stoji moja ponudsa da ti pomognem putem skypa jer nisam iz Srbije i ne mogu ti drugačije pomoći a da ti iskreno kažem žao bi mi bilo da razbiješ hexu !

darko:

--- Quote from: milan_vranic on February 06, 2012, 05:19:27 PM ---
--- Quote from: darko on February 06, 2012, 02:58:13 PM ---Mislim da je velika greska u startu kupiti mikrokopter koji je velika investicija a da ne znas nista ni o stanici ni o rc modelima, ni o letenju itd. ali dobro to je tvoja odluka  kupio si i to je to !
Što se tiče stanice treba da bude mode 2 jer većina nas leti u tom modu inajprirodniji je za letenje !
Dakle palica na lijevoj strani je gas ( gore dole ) i treba da bude bez federa a lijevo desno je yaw ( okretanje repa oko ose ) dok je na desnoj strani palica gore dole ( dubina , znači naprijed ide mikrokopter dole a na sebe ide gore ) i lijevo desno je eleron znači skretanje lijevo desno !
Palica od gasa mora biti skroz dole i tu kada upalis motore oni ce raditi ali će se polako okretati , takoreći na leru !
Mode 2 nema nikakve veze sa senzorom za visinu i njegovim podesavanjem !
Prvo podesi mikrokopter da leti notmalno bez senzora za visinu ili GPS a !
Kada si sve podesio uzmi mikrokopter u ruku i drži jako daleko od sebe i dodaj komande ujedno provjeravajući da se mikrokopter naginje na stranu na koju treba ! Nemoj da letiš prije nego provjeriš ovo !
Ali moj savjet je da nađeš nekoga ko ima mikrokopter i da ti on pomogne uživo a ne preko foruma jer šteta je razbiti ovako skupu igračku !

Odakle si ?
Ako nemas nikoga da ti pomogne u tvom gradu ja sam na skypu darko vujasinovic pa da probamo preko skypa !

--- End quote ---

Slazem se sa svime sto si napisao sem sa boldovanim ali kapiram kada vec budes jednom probao mx20 i vario da ces promeniti misljenje

--- End quote ---

Milane, ne razumijem te ! Ni na jednoj stanici se ne koristi feder na palici od gasa !
A što se tiče vario moda , ja letim sa njim ali sam rekao da on ne treba da koristi nista na početku jer je on apsolutni početnik i njemu to može samo smetati na početku ! Treba da se nauči da leti bez gps a i altitude senzora !

vpilic:
 Jedan motor i da je avion ili ima 4 tocka kao auto ili 3 4 6 8 motora kao copter sve to je RC svet.

Simulator ce ti sigurno pokazati u sta si se upustio a upoznaces i stanicu.
Ima ovde iskusnih clanova koji ce ti sigurno pomoci i izvesti do prvog leta ali i ti trebas pomoci nama.

Kao prvo trebas sesti i par dana citati postove na ovom forumu i propratiti clanke koji su postavili Magic Gizmo Fenix i ostali clanovi.
Imas dosta i stranih foruma naici ces na njihove linkove... Na ovom forumu imas sve sto ti je potrebno.
Kad savladas ono prvo osnovno gradivo, upoznas se sa terminima i osnovama leta, olaksaces sebi a i nama.
Ako mislis da sa par pitanja (a bez prethodnog znanja i upoznjavanja) mozes leteti onda bolje uzmi cekic i razbij ga sad ili ga pokloni nekom  ;namig

Nemoj nista raditi na svoju ruku i ako imas bilo kakav problem ili pitanje postavi ovde.

Po ovakvom vremenu tesko je stici do Beograda ali mozes poslati jagnjetiu AKS-om  ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version