RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Sklapanje Hexakoptera - Problem

<< < (10/23) > >>

danko:
Ljudi, nisam ja kreten pa da mislim da ću naučiti da letim sa hexom nakon 5 minuta... To mi je jasno, i nema tu šta.. Ono što sada pokušavam je da hexu osposobim da funkcioniše ispravno, a za letenje ima vremena.

Dakle, moj problem sa gasom... Podesio sam sve kako stoji u onom MX-20 upustvu na sajtu, svi modovi, kanali sve, mikrokopter-tool podešavanje mi stoji vario, i to sve izgleda ok, ali ja opet kada startujem hexu ona radi sa 50% snage u default režimu.

Evo par screenshotova iz podešavanja, možda neko vidi u čemu je problem:

Ono što meni pada na pamet je da nije problem u tome što nisam monitirao FlightCTRL, da on nema veze sa opcijom "Enable Attitude Control", pa da zbog toga ne radi?

darko:
Meni ove postavke izgledaju dobro ! Kada startujes motore držiš li palicu skroz dole ? Vario i GPS switch treba upaliti tek kada dignes kopter u vazduh drzis ga u hoveru koju sekundu mirnog i onda palis vario prekidac !~

danko:
Kada startujem motore ja držim palicu skroz dole... Ali čim je pustim opruge je automatski vrate na sredinu i meni se čini da kopter radi na pola gasa... Moje pitanje sve ovo vreme je da li je to normalno, i da li tako treba da funkcioniše?

Ali očigledno moram da montiram propelere pa da probam da li će ga takvo startovanje dići u vazduh kada je palica na sredini...

milan_vranic:

--- Quote from: darko on February 06, 2012, 05:28:50 PM ---
--- Quote from: milan_vranic on February 06, 2012, 05:19:27 PM ---
--- Quote from: darko on February 06, 2012, 02:58:13 PM ---Mislim da je velika greska u startu kupiti mikrokopter koji je velika investicija a da ne znas nista ni o stanici ni o rc modelima, ni o letenju itd. ali dobro to je tvoja odluka  kupio si i to je to !
Što se tiče stanice treba da bude mode 2 jer većina nas leti u tom modu inajprirodniji je za letenje !
Dakle palica na lijevoj strani je gas ( gore dole ) i treba da bude bez federa a lijevo desno je yaw ( okretanje repa oko ose ) dok je na desnoj strani palica gore dole ( dubina , znači naprijed ide mikrokopter dole a na sebe ide gore ) i lijevo desno je eleron znači skretanje lijevo desno !
Palica od gasa mora biti skroz dole i tu kada upalis motore oni ce raditi ali će se polako okretati , takoreći na leru !
Mode 2 nema nikakve veze sa senzorom za visinu i njegovim podesavanjem !
Prvo podesi mikrokopter da leti notmalno bez senzora za visinu ili GPS a !
Kada si sve podesio uzmi mikrokopter u ruku i drži jako daleko od sebe i dodaj komande ujedno provjeravajući da se mikrokopter naginje na stranu na koju treba ! Nemoj da letiš prije nego provjeriš ovo !
Ali moj savjet je da nađeš nekoga ko ima mikrokopter i da ti on pomogne uživo a ne preko foruma jer šteta je razbiti ovako skupu igračku !

Odakle si ?
Ako nemas nikoga da ti pomogne u tvom gradu ja sam na skypu darko vujasinovic pa da probamo preko skypa !

--- End quote ---

Slazem se sa svime sto si napisao sem sa boldovanim ali kapiram kada vec budes jednom probao mx20 i vario da ces promeniti misljenje

--- End quote ---

Milane, ne razumijem te ! Ni na jednoj stanici se ne koristi feder na palici od gasa !
A što se tiče vario moda , ja letim sa njim ali sam rekao da on ne treba da koristi nista na početku jer je on apsolutni početnik i njemu to može samo smetati na početku ! Treba da se nauči da leti bez gps a i altitude senzora !

--- End quote ---

Koristi se na MX20, naravno mozes da ga uklonis ali Danko to nije uradio kao i 90% ostalih koju upravljaju mikrokopterom sa MX20, pa i sam Holger (covek koji stoji iza mikrokopter.de ) upravlja sa MX20 i federom na gasu, pogledaj video koji sam ostavio..

@Danko,

poletis u free modu

dignes ga na visinu na koju zelis i pustis gas da se sam vrati na sredinu (jer ima feder koji ga vraca) i on bi trebalo da hoveruje na toj visini

ukljucis vario

i to je to

danko:
Kada startujem motore ja držim palicu skroz dole... Ali čim je pustim opruge je automatski vrate na sredinu i meni se čini da kopter radi na pola gasa... Moje pitanje sve ovo vreme je da li je to normalno, i da li tako treba da funkcioniše?

Ali očigledno moram da montiram propelere pa da probam da li će ga takvo startovanje dići u vazduh kada je palica na sredini... Probaću prvo da ga pričvrstim za sto za svaki slučaj..

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version