RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Sklapanje Hexakoptera - Problem
danko:
Pretpostavio sam da je do toga, i malopre sam ponovo čitao uputstvo i video da se ACC kalibracija radi samo jednom... Pokušaću ponovo vaservagom da iznivelišem kopter, pa da odradim kalibraciju ponovo..
A gde bi drugo da vežbam, meni se beton, tj. nešto ravno čini prilično logičnim izborom, jer kad bi na travi ovako krenuo da kliza po površini, odmah bi se prevrnuo..
gizmo:
Kada budes ponovo radio kalibraciju prvo libelom proveri povrsinu na kojoj stoji hexa da li je skroz ravna, a zatim lenjirom meri rastojanje krajeva boom-ova od poda.
Tek kada budes siguran da su svi krajevi na istom rastojanju od poda onda uradi ACC kalibraciju.
Beton i slicne tvde povrsine su idealne za lomljavu propelera i druga ozbiljnija ostecenja, zato sam ti preporucio travu.
A sto se tice "klizanja" po povrsini mogu samo da ti preporucim da tu "operaciju" izbegavas :big smile
Pri poletanju slobodno dodaj gas malo jace i brze da se hexa brze odlepi od poda, jer kad gas dodajes lagano onda mu sopstvena turbulencija smeta i cini ga nestabilnim nisko pri zemlji.
Podigni ga na recimo 2m visine i tu onda vezbaj pokrete...i bez namere da te uvredim, ali po tome sto sam video na snimcima deluje mi da nemas iskustva, pa te MOLIM da jako vodis racuna
sta radis jer mozes ozbiljne povrede da naneses sebi i drugima.
danko:
Hvala na savetima, pokušaću tako...
A što se tiče iskustva, to je definitivno tačno.. Ovo mi je prvi put da upravljam nekom RC 'igračkom'...
gizmo:
:sljus (:sok:) pa zar ne rece u nekom od prethodnih postova da imas iskustva sa letenjem?
Crni Danko, batali onda takvo testiranje jer ces ga SIGURNO olupati o neko drvo ili neciju glavu!
Prvo simulator i vezbaj osnovne pokrete levo desno, napred nazad, gore dole, poletanje sletanje i JAKO bitno da naucis da ga kontrolises
kada je nos okrenut prema tebi.
danko:
Možda sam negde spomenuo da imam iskustva sa letenjem ali na pravim avionima.. Sa RC modelima se prvi put srećem :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version