RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Sklapanje Hexakoptera - Problem
gizmo:
--- Quote from: danko on March 12, 2012, 02:21:44 AM ---Gizmo, nakon svih ovih saveta duzan sam ti bar jedan rucak kad se vidimo :)
Problem je bio u tom malom refresu, servoi su radili ali je brzina bila toliko mala da se to nije primecivano... Jedino ne znam da li je jormalno da se iz servoa stalno cuje neko kao zujanje/krcanje, i kad rade i kad ne rade...
--- End quote ---
Kod digitalnih servoa je "normalno" da stalno zuje i cvrce.
Za rucak cemo lako ()-() samo ti lagano sa vezbanjem i ne polazi sve nade u GPS i come home funkcije, posebno ovih dana kada je picvajz na Suncu sto ume da utice na GPS uredjaje i kompase.
Znam sa stranih foruma za nekoliko slucajeva da su ljudima pobrljavili GPS i kompas i da su im kopteri odleteli dalekooooo....
Znaci prvo budi 100% siguran da umes manuelno da kontrolises ponasanje letelice u svim prilikama, a tek nakon toga predji lagano na zezanje sa GPS.
danko:
Kad krene da mi bezi, sa Position holdom ima bar neke sanse da se zaustavi :)
A inace i bez toga mislim da mi prilicno lepo ide za ovih 90 minuta letackog iskustva... Kako sam se malo oslobodio i odlepio od zemlje, prilicno je lakse, jedino kod sletanja mi je problem, nekad sleti super, a nekad od toliko turbulencije krene da se cima pa moram malo grublje sletanje da pravim...
gizmo:
Pri sletanju dovedi ga sto nize recimo na 3-5cm od zemlje i onda skroz oduzmi gas ili druga opcija koju ja cesce koristim je da ga priblizim sebi sto vise i da ga hvatam rukom kao na kraju ovog snimka :big smile
http://youtu.be/V_2eOs_8Z9c?t=4m18s
danko:
Samo je problem kad ga spustim ispod 50 cm, postaje nestabilan zbog turbulencije...
danko:
Danas sam ponovo leteo, međutim sada kada servoi rade ispravno, snimci su katastrofa... Tresu kao nenormalni... Moraću negde da nađem opciju da servoe koristim samo za pan i tilt, a da on ne radi automatsku kompenzaciju...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version