Paraglajder od Opale napokon stigao

Started by vpilic, December 04, 2011, 12:27:08 AM

Previous topic - Next topic

bmxstefan@gmail.com

Pa ajde, ajde moze samo reci da znam da budim kod kuce.Samo mislim da ces slabo da ga vidis tu sa letelista, ali dobro ako je dobra vidljivost sto da ne!  :sljus
Vidi sredi to do sledece sezone pa da obesimo neku kamericu!I dalje mislim da moze da naprafi fenomenalne snmke  (thumb)

vpilic

:) Nisi me razumeo cekam da mi stigne FPV oprema.
  Nemam potrebe vizualno videti model, videcu ga preko cvikera a na njima i poziciju gde se nalazi model i sve ostalo sto mi je potrebno za orentaciju u prostoru.
Otom potom prvo da stigne oprema da se isproba pa kasnije sve ostalo  :big smile

Pozz.....
Vladimir

bmxstefan@gmail.com

Razumeo sam al sam se ja nadovezao na to, ma da nebitno!
Uhh ja sam mastao da kupim i to one sa ziroskopima u cvikerim, dometom do 2800m i gps navigacijom, i to planiram da uzmem, nije nesto puno samo 1000eu  :hehe dobar fazon  :sljus
To bi ti bio vrh pomak kad bi kupio!
To se zove zivot, sednes negde na jezeru, letuckas tu iznad razgledas okolinu, umaces noge u vodu, milina!  (fiu)

vpilic

Bio si relatvno blizu... :)
Izaslo me je na 950$
Cekam da stigne oprema pa da tek onda vidim kako i sta radi i sta jos treba dokupiti kako bih dobacio dalje ;)
Ma bice to super mislim ako drugi lete pa valjda mogu i ja.....    :sljus
Cujemo se druze i cim stigne oprema i krenem sa testiranjem javljam se na postu.

Pozz...

nedbojsa

Izuzetno simpatična letelica! Želim ti stotine sati provedenih u vazduhu! (<--)
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

vpilic

Pa evo sad skoro posle 3 meseca cekanja da se prolepsa vreme i prosusi trava uspeo sam da odradim jos par letova.
Promenio sam taktiku i umesto sa zemlje paraglajder poleteo iz ruke.
U prvom startu sam malo vise trcao ali vec u drugom i trecem poletanju nije bilo potrebe za hvatanjem zaleta.
Model se dosta klatio u toku leta stalno se borio da ga odrzavam u pravcu.
Shvatio sam kasnije da je problem bio u tome sto sam dosta naglo davao komande levo desno a isto tako palicu naglo vracao nazad. Za sad sam prezadovoljan paraglajderom ali ipak moje staro krilo od Hirobo je mnogo bolje ;)
  Evo par snimaka uz Jelen pivo  (pijemo)

Hirobo Paraplane Sport
http://youtu.be/LFt6KK28q-8 

Opale Spiral 2.4
Spiral 2.4

Spiral 2.4 drugi let
Spiral 2.4