RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

pocetnik

<< < (6/7) > >>

Nik@n@:
Pozdrav svima. Ja sam Nikola iz Beograda i totalni sam pocetnik u oblasti RC igracaka. Veoma sam se zainteresovao za Losi Micro modele i voleo bi da nabavim neke. E sada moje pitanje je kako, ko se bavi time koga kontaktirati, svi spominju neke ozbiljnije stvari na benzin, nitro ili sta vec, a mene interesuju najvise ovi mali autici koji mogu da se budze sa brushless motorima i svakakvim stvarcicama, ali je problem kako, kod koga to naruciti??? Hvala!

todor:

--- Quote from: Nik@n@ on March 02, 2012, 07:50:12 PM ---Pozdrav svima. Ja sam Nikola iz Beograda i totalni sam pocetnik u oblasti RC igracaka. Veoma sam se zainteresovao za Losi Micro modele i voleo bi da nabavim neke. E sada moje pitanje je kako, ko se bavi time koga kontaktirati, svi spominju neke ozbiljnije stvari na benzin, nitro ili sta vec, a mene interesuju najvise ovi mali autici koji mogu da se budze sa brushless motorima i svakakvim stvarcicama, ali je problem kako, kod koga to naruciti??? Hvala!

--- End quote ---

Pozdrav Nikola,
Losi Micro vidi da li ima Zajko, pre je moglo kod njega da se naruci. http://www.malaivanca.com/355-team-losi-car
To ti je kod nas , a ostalo vidi ovde
http://www.der-schweighofer.at/artikel/98846/modellsport?query=micro+losi
http://www.amainhobbies.com/advanced_search_result.php?keywords=micro+losi&x=0&y=0

Nik@n@:
Hvala. Samo jos jedno pitanje, za sada, sa ovim sajtovima sto si mi dao da li je moguce i kako narucivati preko njih i neka iskustva da li je pouzdano. Nikad nisam narucivao, a cuo sam da neki sajtovi ne funkcionisu za Srbiju...???

Bigneda:

--- Quote from: lord_bozidar on February 29, 2012, 08:24:32 PM ---
--- Quote from: Bigneda on February 29, 2012, 03:02:30 AM ---aaa ti si 'srecni' (ko zna koji po redu) vlasnik 'benzinca' :)

eee sad ces da vidis sto je svaki benzinski model u srbiji promenio po desetak vlasnika ;) a najvise su se radovali kad su ga se otarasili  (yay)

--- End quote ---

ma jok, nisam ja taj, ja sam onaj sa off road-erom (carbon fighter) novog iz radnje izneo :big smile
ali veoma malo mi je trebalo da uzmem 1/8 off road sa 6ccm! bukvalno za dlaku   ")
pa sam seo i dugo razmisljao i citao sta - gde - kad i kako i dosao do zakljucka da je za mene benzinac idealan!
pre svega zbog goriva a i svega ostalog sto sam naveo u proslom postu...

no, ja sam prezadovoljan sa mojim autom, a vec sam presao 14 litara!!!  :jaki:
ali mana jeste i uvek bice razlika u ceni! dok je mene set guma i felni izasao 60€ za 1/8 mozes uzeti 4 seta...
ili 4x4 kit je kostao 120€, jedan amortizer 20€ itd itd... ali zato sada delova imam na pretek  (fiu)

no, za skokove treba jos da odradim long travell kit i drugi amortizeri i idemoooo  (yay)
....samo ne smem nikada sesti i sabrati koliko sam ukupno dao novca od kako sam krenuo  (:sok:)

--- End quote ---

Malo da iskorigujemo cene :), nije benzinski sport mnogo skuplji ni jeftiniji, sve zavisi koje se klase gledaju. To sto ti imas je jeftino i ne kosta ko pola dobrog nitro 1/8 modela ;) delovi su opet slicni kad se porede ovako (jeftini 1/5 benzinci i skupi I KVALITETNI 1/8 modeli) poenta je sta se dobije za ulozene pare i koliko to zabave moze da pruzi a da se ne pokvari !
Najkvalitetnije na trzistu i najrobustnije su modeli 1/8 naravno u Profi Race varijantama, posto su oni najvise zastupljeni na takmicenjima na svetu (ekstremni uslovi) oni su i najdalje otisli po pitanju dugotrajnosti !
Dobar set tockova za 1/8 kosta koliko si i ti platio tvoj to sto pominjes za 4 puta manje pare mora da je od toalet papira napravljeno (origami fazon) :)

Ono sto ljudi vole da rade je naravno da teraju i skacu ko ludaci a to najlakse podnose Profi Race modeli u razmeri 1/8 (PROVERENO U PRAKSI) tako da zbog toga idu preporuke na te modele. Svako treba da vozi ono sto njemu najvise radosti pricinjava jer je to i poenta ovog hobija, tu leba (bar kod nas) nema samo troskovi, eee pa onda da ih smanjimo maksimalno ;)

lord_bozidar:
ja ne verujem da mnogi u srbiji mogu sebi da priuste luksuz u obliku nitro modela od 1000€... posebno ne krvavi pocetnici ;)
tako ni ja, ali za pocetak mi je i investicija od skoro 500€ vise nego velika za benzinca koji naravno nikada ne moze
biti po kvalitetu u rangu sa HPI, FG, MCD ili od skorije i LOSI... ali koji naravno kostaju 1500€+ tako da ja tezim uvek da popravim
i napravim deo koji pukne i izradim kopiju od kvalitetnijeg materijala, u krajnjem slucaju - zar to nije i poenta hobija?
bilo bi bas dosadno izaci na teren vozikati se, vratiti se i spakovati model u kutiju do sl. voznje bez ikakvog "budzenja"?! zar ne?

no kako postaju ovi benzinci sve popularniji, pre svega on road pa i off, kako ima sve vise ozbiljnih kupova po svetu,
tako polako krecu i proizvodjaci da sire svoje palete, sto dovodi do vece konkurencije i sledi naravno bolji kvalitet!
poslednji primer je 5ive koji lici na jednog ozbiljnog kandidata za bashing, a tako se bas i pokazao :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version