Posto je ovo generalno NAZA topic...ajde da ga ovde postujem.
Radi se o setovanju NAZE M da radi sa cppm (sum ppm).
Posto sam ranije uglavnom bio okrenut mikrokopteru, otuda i oprema koju koristim-
TX je graupner mx22 sa jeti duplex modulom, RX je jeti duplex rmk2...i ta kombinacija je UVEK radila , i na mikrokopteru, multiwiiju , apm/megapirateng...ali ne i sa nazom.
Naime, izgleda da je dji vise okrenut Futabi
, posto pored njenog sbus-a, koristi i futabin redosled kanala u cppm signalu (AETR)...a jelte,koji nije kompatibolan sa graupnerom:(...
Naravno, sve se to da izmiksovati u modernijim tx stanicama (recimo turnigy 9x i 9xr to "otrese" kao od sale)...ali ne i u graupner mx22 slucaju?
Ako neko ima resenje- bio bi mu zahvalan!
Probao sam da sa ona 4 slobodna mixa odradim neko miksovanje kanala...i sve to radi, ali aileron kanal nema sanse da izmiksujem a da radi u celom potrebnom opsegu? Onaj aileron slider u nazi kod podesavanja stanice stoji skroz desno i mogu ga pomerati u opsegu sredina-desno...ali levo nema sanse!
Servo travel i sl. opcije pregledane i isprobane...i nemaju nekog efekta.
Ostaje mi kao opcija da ubacim jedan jeti duplex TU2 modul u turnigy 9x/9xr...nemam nameru sad da pored podosta jeti RMK2 RX modula -prelazima na futabu ili frsky?
Tako da sam morao da iskopam i otprasim staru JR/ 72MHz stanicu sa klasicnim prijemnikom... i Naza je sad spojena preko gomile zica i bez faisafe opcije...
Glup problem...ali?