RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

DJI NAZA & Flame wheel 550

<< < (5/25) > >>

nebeski:
Konačno sam skupio malo vremena da nastavim gde sam stao zadnji put kada su F550 i NAZA u pitanju.
Do sklapanja hexe NAZU sam koristio na quadu, i moji prvi utisci su da "leti za sve pare".
Moram da se ogradim da sam od drugih kontrolera leteo samo sa KK i to raznim verzijama softvera ali NAZA i KK su nebo i zemlja, mercedes i Yugo , ...
Sa MultiWii i AeroQuad kontrolerima i sl. nisam leteo, ali ću da opisujem karakteristike NAZE tako da će oni koji su leteli moći da uporede ponašanje i karakteristike i pozivam ih da daju svoje mišljenje i poređenje.

DJI-Hobby je kineska firma koja se u zadnje vreme probija na multikoptersko tržište proizvodima odličnog kvaliteta.
(Pre toga su imali komercijalni program namenjen profi RC helikopterima i vojnim namenama.)
Zaista svaki deo frejma kada ga uzmete u ruku izgleda vrhunski uradjen. Plastika ima veoma kvalitetnu završnu obradu, a na internetu postoje snimci koji pokazuju da bi trebala da bude veoma čvrsta. Što se testova sa tog snimka koji uključuju: mlaćenje o pod i zid, skakanje po njemu i bacanje sa šestog sprata, njih ću ipak preskočiti, i verovaću im na reč  ;namig.

ESC-ovi u kompletu su 30A, a motori su 22112/920 KV.

Motori i ESCovi su deklarisani za rad sa 3S i 4S LiPo baterijama.
Kada se koriste 3S preporučeni propeleri su 10x4.5 a sa 4S baterijama preporučeni su 8x4.5.
U kompletu prilikom kupovine dolaze i jedni i drugi propeleri.

Jedna nestandardna stvar su ženski bullet konektori koji se nalaze na samom ESC-u na vodovima za povezivanje motora.

Na donjoj nosećoj ploči se nalaze i vodovi za distribuciju napajanja na koji se povezuju ESC-ovi, ja sam ih direktno zalemio za ploču bez ubacivanja konektora izmedju.
Takođe za istu ploču se leme u kablovi za povezivanje baterije.

Nakon što sam postavio motore i ESC-ove a pre njihovog pričvršćivanja , podesio sam smer okretanja svakog od motora pomoću baterije i servo-testera.

Na sve šrafove kojima je zašrafljena donja ploča sam stavio plavi Bison METAL LOCK.
Vibracije su sigurno daleko manje nego na heliju ali sam ga ipak preventivno stavio.
Neće da smeta a ako koristi dobro i jest  mmmm.

nebeski:
Na sledećim slikama se vidi i kompletirana "zujalica".

Za "stajni trap" sam kao i kod quad-a iskoristio nožice od Trex600 helija,
a ovaj put sam odstojnicima napravio malo veće rastojanje između nosača nožica i donje ploče
kako bih tu napravio još jedno mesto za bateriju.

Zbog metalnih povšina na nosećim pločama koje služe za razvod napajanja, satelit od prijemnika sam spustio dole na nožice a prijemnik sam postavio tako da mu antena viri iz prostora između ploča.

Danas je bilo i letenja, međutim pošto sam bio sam na livadi nije imao ko da snima let. Ali u najskorije vreme stižu i snimci.
Što se rešenja sa nožicama od helija tiče ono je samo privremeno dok se ne odlučim za neko više "multikoptersko" rešenje.
Trenutno sam u fazi analize šta može da se nabavi a da je odgovarajuće. Jedan od kandidata se nalazi ovde http://www.x468.com/.
Takođe tražim i odgovarajući nosač za kameru, a pošto ne pretendujem na bilo kakvo profi snimanje
dovoljno će mi biti da na njega mogu da montiram neki od aparata koje već imam a to su GoPro i Canon S5 IS.

Ako stignem, u toku sutrašnjeg dana stiže i nastavak u kome ću detaljnije da se posvetim NAZI, karakteristikama i konfigurisanju.

fenix:
Odlicno upakovan mashina  :)aplauz ocekujemo video.U zadnje vrijeme DJI grabi krupnim koracima prema vrhu u ovoj oblasti tako da svaki njihov projekat vrijedi pratiti.Jos jednom svaka cast,da imas puno letova i srecno  (pijemo)

nebeski:
Hvala Fenix  ()-(). Video sledi u najskorije vreme, ovaj vikend je snimatelj (JRlotpi) imao opravdan izostanak  a i vreme je bilo  (___).

--- Quote from: fenix on April 08, 2012, 03:56:47 PM ---Odlicno upakovan mashina  :)aplauz ocekujemo video.U zadnje vrijeme DJI grabi krupnim koracima prema vrhu u ovoj oblasti tako da svaki njihov projekat vrijedi pratiti.Jos jednom svaka cast,da imas puno letova i srecno  (pijemo)

--- End quote ---

jrlotpi:
Uh lepo izgleda :o, koji je razlog sto nisi koristio njegove nozice koje si dobio u pakovanju ili nisi dobio.
Prvi suncan dan i idemo na foto-seshn ,nisi okacio letenje od prosle nedelje kada si probao quada.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version