RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
DJI NAZA & Flame wheel 550
motorola_la:
--- Quote from: dandi on March 23, 2012, 01:48:50 PM ---
--- Quote from: tibeteagle on March 21, 2012, 10:59:23 PM ---
--- Quote ---
Taj S800 ram izgleda perverzno dobro, a prikazani camera mount mi izaziva erekciju (yay)
--- End quote ---
Gizmo, pre ćeš da svršiš ako pogledaš cenu :big smile http://www.uavproducts.com/camera-gimbals/
Preciznost je 0.05° (:sok:)
Ovaj kamera mount nije rešen sa modelarskim servoima. Koristi specijalni servo motor sa davačem položaja ugla visoke rezolicije i naravno poseban mikrokontroller sa žiro senzorima. Ovakvo upravljanja na vretenima CNC mašina, robotima manipulatorima i sl. je standard u industrijskim servo sistemima.
Ovo sam naveo da se zna da dinamička stabilnost nosača kamere pre svega zavisi od upravljačke elektronike i servo motora i da niko ne očekuje čuda od modelarskih servoa, pogotovo od jeftinijih, a koje nisu ni namenjene za ovu namenu. Ali ipak može da zadovolje toliko stabilan rad nosača da se to ne vidi toliko izraženo kao da se leti bez aktivnog nosača. Po mojoj proceni ne može se postoći veća preciznost od 1° mmmm
;namig
Nebeski, hexacoper ti je dobar. (thumb)
--- End quote ---
kad smo vec kod kamera mounta, ja bih pre posedovao ovaj :D
--- End quote ---
za ovaj treba min 50k $ :)) mislim sa sve red -om , samo u holivudu :)) xexexe
dandi:
--- Quote from: nebeski on March 17, 2012, 09:56:12 PM ---Kada je stigao paket na aerodrom, zvali su me iz TNT-a da kazu da carina insistira na kompletnom postupku i da cu morati da nadjem nekog speditera posto oni ne rade spediciju za fizicka lica. Ja sam angazovao Milsped koji je zavrsio postupak. Paket je inače već drugi dan bio u beogradu.
--- End quote ---
malo offtopic-a ali mozda nekom bude korisno..
Meni TNT upravo rade spediciju i to sam ih ja zvao da vidim sta se desava sa paketom posto je vec 4 dana kod njih a nisu me kontaktirali...
Inace, ja narucio jedan motor od Kopterworx-a, 82eur plus postarina 41eur (slovenija-Srbija 41eur a cak nije ni stvarno ekspresni kurir) . I sad moram da platim nesto vise od 7000din za spediciju, oko 1000din za neku TNT lezarina taksu i jedno 4000din za carinu i pdv, tako da na kraju jedan motor ce me izaci oko 230eur.
Sto se tice narucivanja manih posiljki (ispod 500eur) iz Slovenije ili da uvedu da ide preko normalne poste a ne preko gulikoza TNT-a ili se uopste ne isplati kupovati od njih...
gizmo:
Bilo kakve porudzbine sa neta koje treba da idu preko DHL-a, TNT-a, Fedex-a i slicnih kurirskih sluzbi bolje preskocite jer DERU kozu s ledja (:sok:)
Dandi, mislim da bi ti bilo brze i jeftinije da si licno otisao u Sloveniju po taj motor ") a sto se tice posiljki od Kopterworx mislim da salju i obicnom postom.
nebeski:
Kopterworx salje za Srbiju i običnom postom ali to treba u direktnom kontaktu sa njima dogovoriti. Na sajtu za shipping postoji samo TNT i lično preuzimanje.
Zadnji put kada sam se čuo sa njima rekli su da nameravaju da unesu na sajt cenovnik i za običnu poštu.
branek:
Ljudi držite se teme, kurirske službe i carine smo već 1000 puta prežvakali ovde, nema potrebe više...
Pozdrav
rcfly4um tim
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version