RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

DJI NAZA & Flame wheel 550

<< < (15/25) > >>

nebeski:
Pre 2 dana se pojavila nova verzija firmwarea za nazu !!!

http://www.dji-innovations.com/naza-firmware-version-2-02-has-released/

mihajlo:
Hvala dobri ljudi. (pijemo)  ()-()
Naza lepo leti

matovic:
Drugari bacam se u "letacke vode" po prvi put pa imam par glupavih pitanja za pocetak  :sljus

Planiram da uzmem ove jeseni/zime nazu 550 ARF sa gopro nosacem pa posto nemam ni stanicu moje pitanje je koliko kanala mi je potrebno za multirotor + camera gimbal ?

U nekom trenutku cu verovatno preci na neki ozbiljniji nosac kamere pa bih od starta uzeo i ozbiljniju stanicu koje ce me sluziti sledecih par godina... ko zna mozda pocnem i avione da vozim  :)aplauz

Spektrum bih zaobisao a Futaba mi je nekako najmilija pogotovo sto ima jeftinih a dobrih prijemnika na HK.

Futaba 8J
Futaba 8FG
Futaba 10CG

Svaki savet dobro dosao  (pijemo)

nebeski:
Sa NAZOM koja ima GPS da bi koristio sve mogucnosti (ukoliko su potrebne naravno) ti je potrebno 8 kanala.
* Aileron
* Elevator
* Throotle
* Rudder
* Flight mode control (3 pos switch)
* Orientation control (3 pos switch)
* Gain control (Pot)
* Kamera pitch control (Pot)

Naza dozvoljava manuelnu kontrolu samo pitch-a na kameri (NAZA kontrolise i rol ali samo radi stabilizacije). Ako ti treba vise stepeni slobode za kameru, koristi se posebna elektronika za stabilizaciju i kontrolu na koju moze po potrebi da se kaci i poseban prijemnik.

matovic:
Zahvaljujem na odgovoru. Da planiram i GPS modul, dakle min 8 kanala mi treba :) .... jos jedno pocetnicko pitanje, ukoliko ide dodatna elektronika za gimbal treba mi bar jos 1 kanal???

Znam da za "profi" snimanje ide 2 coveka sa 2 stanice, jedan za voznju drugi za kameru.... ne planiram nista slicno ali opet zelim stanicu koja ce mi koristiti mozda i za to. Da li onda uzeti stanicu sa 10+ kanala i miran sam sledecih 5 godina bar :)

Ne uzimajte mi za zlo sto trujem temu  (pijanoo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version