RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
DJI NAZA & Flame wheel 550
nebeski:
Upravo je izasao i treći Alishanmao video tutorijal:
mihajlo:
Da pogledao sam
Pokusacu da objasnim sta mi nije jasno.
Ja bi da postavim Control Mode Switch sa tro polozajnim prekidacem 0-GPS,1-ATTITUDE, 2-FAIL-SAFE (onaj fail-safe izmedu GPS i ATT). Nisam vest i ne zanima me akrobatika da bi koristio MANUAL mod. Sta se desava kad letis sa GPS modom.I cemu konkretno sluzi FAIL SAFE mod.Sta bi se desilo kada bi za vreme leta(zbog neke frke) ukljucio fail-safe?
djbojan:
Gps ga drzi na poziciji gde ga postavis, a failsafe spusta letelicu u slucaju gubitka linka ili ako ne mozes da se snadjes iz nekog razloga. Failsafe ima dva moda, da sleti, ida sleti tamo gsw je gps uhcatio lock satelita prvi put (home)
mihajlo:
Ako sam dobro shvatio npr letim u atti modu i frka mi je prekidacem selektujem fail safe mod i dji naza leti ka go home.Drugo postavim heksu na neku visinu i razdaljinu prekidacem selektujep gps mod i ona na tom mestu ostaje da leti
nebeski:
* U GPS modu kada su obe palice u centralnom polozaju naza nastoji da zadrzi poziciju (GPS hold).
* U Atti modu kada su obe palice u centralnom polozaju naza nastoji da zadrzi samo visinu koju odredjuje barometarskim senzorom.
* Kada je samo leva palica u centralnom polozaju u ATTI i GPS modu desnom palicom pomeras letelicu a NAZA nastoji da zadrzi visinu na kojoj se nalazi.
* U GPS modu i ATTI modu NAZA ne dozvoljava nagib veci od 40 stepeni ni na jednu stranu, a pustanjem desne palice radi se automatsko ravnanje letelice.
* Ako sam prebacis NAZU u failsafe mod ti si joj u stvari poslao komandu ili da sleti ili da se vrati na mesto odakle je poletela i sleti. Sta ce od to dvoje da uradi se konfigurise u NAZA Assistant-u.
* Kada se aktivira LEVEL 2 alarm za bateriju ili izgubis radio link NAZA ce da sama predje u failsafe i uradi jednu od dve prethodno spomenute akcije.
* Veoma je bitno da failsafe na prijemniku (ako postoji) bude tako konfigurisan da prebacuje nazu u njen failsafe kada dodje do prekida radio linka. Originalni T9X prijemnik nema failsafe podesavanja ali postoji univerzalni dodatak na HK-u.
Vrlo cesto se stanice koje sluze za let multikoperima prilagode da imaju opruge na obe palice kako bi se obe same centrirale kada ih pustis.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version