RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

PH Thunderbolt P-47

<< < (3/6) > >>

Sava:
Krilo je spremno za presvlačenje folijom. Srednji deo koji spaja dve polovine dodatno je ojačan jednim slojem tkanine, kako sa gornje, tako i sa donje strane.

misha:
Jedva cekam da uzivo vidim krilo,
Nadam se da cu ovih dana poceti da ubacujem setup u truo.
Ne zurim naravno, prvo treba da poleti Piper

Goran-Le:
Svaka cast Savcho  :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz kapa dole za majstora  (res)

misha:
Tek sada vidim da se jos nisam javno zahvalio Savi za fenomenalnu izradu krila.
Krilo je stiglo, i u komadu je sto je najbitnije. Lagano je a jako.
Iako je Sava radio samo na osnovu jedne polovine krila, cak i bez trupa
(koji je zbog velicine i nemogucnosti slanja ostao u Kragujevcu) krilo je napravio tako da naleze
ko dupe na nosu u trup. Majstorski. Bukvalno nisam morao ni stotu da smirglam da bi
krilo selo na svoje mesto.

Posto je Piper poleteo red je dosao na Thunderbolta. ubaceni su servoi u trup,
2 na horizontalcu i jedan koji pokrece vertikalac i tocak. Zatim motor, servo gasa i
prekidac za gasenje motora. Ostalo je da se resi pozicija prekidaca, kablova za punjenje i
postavljanje rezervoara. Na trupu je prethodni vlasnik vec napravio neki otvor u
prednjem delu trupa koji cu iskoristiti da u njega ubacim neku vrstu panela sa prekidacima.
Na trupu je potrebno popraviti ta vratanca panela i pokrpiti rupe u kojima su s nekada nalazili prekidaci.
Zatim prelazim i na krilo.  Slika za sada nema ali cu ih okaciti sutra.

misha:
Evo slika.

Motor je Zenoah 26 magnetno paljenje. Staje bez problema pod kapotaz, cak cu morati da produzim cevke auspuha jer su kratke.
Posto Zenoah ima veliku plocu sa zadnje strane, nije moguce koristiti odstojnike vec je ulogu odstojnika dobilo vise slojeva spera.
Kill switch je mikroprekidac u kombinaciji sa malim servom.

Servo gasa je ispod kapotaza.

Ovo je otyvor koji je prethodni vlasnik napravio (mada mi jos uvek nije jasno cemu je sluzio).
Trup je isecen veoma lose ali imam resenje kako cu popraviti.

Servo vertikalca koji ujedno pokrece i zadnji tocak.

Svaka polovina horizontalca ima svoj servo

Ovo su rupe na trupu koje je potrebno zatvoriti. Ono sto je za mene najveca enigma kod ovog modela je - cemu su sluzila ona vratanca na trupu,
sta je bilo ispod njih, kada su "napolju" vec bila dva prekidaca sa konektorima za punjenje?

Prvobitno, trapovi su trebali biti elektro, sa hobyking-a.  Problem je nastao kada sam ustanovio da za tu vrstu mehanizma
ne mogu naci dovoljno veliki stajni trap. Sava je nosace u trupu prema mom uputstvu,  napravio prema merama tog mehanizma.
Posle malo razmisljanja, resio sam da iskoristim kompletan trap sa Zero-a i robao velicinu. Sve pasuje sem lezista za mehanizam,
koji je trebalo malo prilagoditi.

Ovo su pneumatski retrakti i posto krilo ima poveliki stomak, kompletan sistem moze stati u njega, tako da na terenu nema povezivanja creva za vazdih,
vec se se sve nalaziti montirano na krilo. Pnjenje ce verovatno biti odozdo, ali do tada ima vremena.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version