RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Ukraden Hexakopter DJI F550 sa NAZOM !!!!

<< < (4/6) > >>

Daki:
Mislim stvarno strasno...sta reci. Dosta modelara je napisalo dosta dobrih opcija, ja bih dodao jos jednu. Mozes da stavis oglas u novine tipa svastara i slicno, napisan totalno amaterski tipa: trazim ili kupujem letilicu sa sest horizontalnih motora nalik na leteci tanjir, i ponudis neku sumu da nije premala a ni previsoka(da ne bi posumnjao) pa ako ti se javi neko znas sta ti je ciniti.
Poz

nebeski:
Lesi se vratio kući  (yay)
Hexa je danas nadjena u Ečkoj!! Želim da se zahvalim svim članovima foruma i administratoru na podršci koju sam dobio i na zalaganju za pronalazak.
Takođe želim da se zahvalim i Saletu iz Novog Sada (Saler) koji je bio glasnik koji je javio dobre vesti.
Želim da se zahvalim i poštenom nalazaču koji je našao hexu i ipak je vratio. Drago mi je što su moje procene po pitanju motiva bile pogrešne.
Danas sam bio u Ečkoj gde sam uz kaficu imao jedan prijatan razgovor gde smo sve razjasnili i na kraju se svi smejali. (Nalazač je vojni pilot u penziji sa ratnim iskustvom  (res)
kome je letelica koja manevriše u sumrak, a pri tome ima svetlosne snopove na sebi ličila najmanje na igračku )
Pozdravljam i Bojana koga sam danas sreo i lično a sa kojim sam se ranije čuo više puta po raznim pitanjima.

Hexu sam dobio neostećenu iako je sletela uz pomoć autopilota nakon aktiviranja FAILSAFE moda a zbog level 2 alarma baterije. Kada sam je uzeo u ruku shvatio sam i zašto sam od jednog trenutka imao problem da je vratim nazad. Napredovala je puno manje nego što sam očekivao i nego što je to bilo normalno. Naime sa jednog propelera je spala matica koja je držala propeler fiksiran na motoru !!!!. Propeler je bio na jednom od 2 prednja kraka tako da je to verovatno dovelo do puno slabije reakcije na komandu elevatora koja je dolazila sa stanice i veoma sporog kretanja, dok je udaljenost letelice bila nekoliko stotina metara u jednom trenutku.

U čitavoj situaciji, NAZA se pokazala u veoma pozitivnom svetlu. Osim što je uspela da ravna hexu sa 5 propelera, uspela je i da je spusti sa dosta velike visine neoštećenu što je za svaku pohvalu!!!.

Nakon svega i ja sam izvukao nekoliko zaključaka koje želim da podelim:

* Matice za zatezanje propelera treba obavezno namazati Thread lock-om. Šrafove koji drže motor sam namazao a za ove matice se nisam setio  :sljus. Na quadu mi se od prevelikog zatezanja matica na jednom motoru bio oštetio navoj koji sam morao da menjam tako da sam na hexi matice zatezao manje nego što sam mogao.
* Na svaku letelicu treba obavezno staviti kontakt podatke !!!!
* Treba izbegavati let blizu prometnih saobraćajnica !!!!

sova:
svasta sam bio napisao kad sam pri put video sta se desilo al ili nisam poslo poruku ili je administrator izbrisao sto bih i ja da neko tako svasta napise od ispale mu  oci do osusile mi se ruke sto uze masinu :sljus :sljus
al sad kad se sve dobro zavrsilo  (yay) (yay) (yay)  (pijanoo) (pijanoo) (pijanoo) vidim nije lako biti ni prolaznik i videti NLO  :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz i ne uzeti ga na ispitivanje da vidis kakvih vanzemalajca ima unutra  mmmm mmmm mmmm
al elem sve je dobro kad se dobro svrsi  :_D :_D :_D sad se svi mozemo smejati nasim porukama i kletvama upucene nalazacu NLO letelice.
da ne budem skroman ima i od mene pivo nalazac cudne letelice bez pilota! (<--) (<--)

gizmo:
E dobro se zavrsilo (yay)
Potpuno si u pravu za to da na letelicama treba na neki nacin naznaciti cija je, jer u slucaju "bega" postoji bar nekakva mogucnost da vam je neko posten vrati.
Meni se smeju kad vide da sam na okto zalepo "postenom nalazacu sleduje nagrada, telefon ...."  :big smile

disljenko:
Mogu da zamislim tvoje odusevljenje sad posle svega, ipak ima nade za ovu nasu zemlju. Nisu ljudi tako losi kao sto Mi mislimo. Lepa vest nema sta, pozzz !!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version