RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

QQ YAK 54 184CM COMPLETE COMBO

<< < (11/21) > >>

Sava:
Ja imam boksera od 48 ccm. zatim XYZ 26ccm.naravno oba kinezi i nemam problema sa njima.Mozda se potrefilo da su dobri.Potrefila se i kineska elektronika koja nevalja pisljiva boba.Po svemu sudeci sa njima je lutrija.Inace cevcicu zalemis klasicnim meki lemljenjem.Skines sa karburatora plocicu kroz rupici stavis drvenu cackalicu,nataknes cevcicu i zalemis.Cackalica sluzi da sve bude u pravcu i da kalaj ne zacepi rupu,a odmeni ti i trcu ruku dok sve pridrzavas.Veoma je sve prosto.Ako upotrebis suplju bakarnu nitnu,lemis njen siri deo i cvrsce drzi zalemljeno mesto.

marko:
@Zajo, nemoj da klones duhom.

Ako se secas, ja sam imao problema sa MVVS-om, ali sam ga namestio i motorce radi super.

Najverovatnije je neka sitnica koja pravi probleme.

Imam  i Kineske i Japanske motore, koji rade dobro samo ako ih neko nasteluje da rade dobro.
A za dobro stelovanje je potrebno znanje i iskustvo...mnogo je lakse sa elektro motorom.

Dihtunge mozes sam iseci, ako nadjes da kupis materijal (zove se klingherit) trazi deblji, od 2mm, cisto da zavrsis pricu sa jednim dihtungom.
Uloga dihtunga je da smanji kopresiju i time preranu detonaciju kada se motoro ugreje.

Ja sa karburatorom nisam imao problema, tako da nikakvo crevo nisam sprovodio u trup.
Za povecanje ler dizne, pa ako DL to preporucuje mozda treba uraditi, ali samo ako motor nece da radi na 1800-2000 RPM-a.
Hajde javi sta si uradio...

Samo mi treba jos jedan odgovor:da li si imao iste simptome kao u letu, dok je motor radio na radnom stolu?

zajo:
Dok je radio na radnom stolu nije bilo nikakvih problema.Glavni problem mislim da je transakcija niski-visoki obrtai.
Reci mi sta se steluje sa iglica za niski a sta sa iglica za visoki obrtai.Mislim dali je iglica za niski odgovorna samo za ler,ler pa do pola itd.
Neko mi je rekao da je iglica za niski samo za ler a sve ostali se steluje sa ona za visoki.
Malo sam se opravio i dobio nade :)i ne odustajem idem do kraj.
Prerano detoniranje kad se motor ugreje je izgleda isto priblem jer se bas to desava.
Ler je stvarno katastrofa za sad.Nemoze da oddrzi niski ler nikako,gasi.Ja uvek letim sa iddle down cak i na elektro jer volim da imam ler na elektro.
Namalim ler tacno pred sletanje pa tako i da ugasi ne bi trebalo da bude problem.To bi ostavio za na kraj.
Lali je nako pokusao da leti sa avio benzin i dali je moguce da se motor osteti od navadeni banzin?

darko:
Donja igla treba da regulise rad motora do negdje 40 posto krivulje gasa a onda preuzima high needle. Ukoliko je prelaz los, tj. ukoliko se gasi na tom prelazu, kada se naglo doda gas onda je siromasna ta gornja igla a ukoliko nema snage i ukoliko se samo smanje obrtaji nagle onda treba smanjiti gornju iglu jer je prebogat. Ovo je moje iskustvo sa benzinskim motorima na helikopterima, znaci kada ja ispucam heli iz hovera ukoliko samo zagusi motor onda je prebogata gornja igla a ukoliko dodje do prekida rada na trenutak ( ako zastuca ) onda je siromasna gornja igla.

marko:
@Nedane, motor ti se ocigledno pregreva.
Odradi tu pricu sa dihtungom i vidi sta ce biti.
Ako to ne pomogne, prosiri ler diznu.
Kada budes skidao cilindar, proveri da li je glava cilindra i klipa cadjava, ako jeste uzmi vodenu smirglu 1000 i pazljivo skini svu cadj sa glave cilindra i klipa.
Pazi da slucajno ne zakacis sa smirglom cilindar i stranicu klipa.
Takodje je i svecica veoma vazna, kupi novu originalnu NGK CM6 (nece se baciti, ostace ti za sledecu sezonu).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version