RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

QQ YAK 54 184CM COMPLETE COMBO

<< < (12/21) > >>

zajo:
Pozdrav svima.Zalemio sam bakarno crevse na rupicu na karburator i sa silikonsko crevce u trup.
Isto stavio sam oktan bustera u benzin i natrimao iglice po manuel.
Motorac je radio mnogo bolje nego prije ali nazalost problem nije otisao.Sada prima gas bez problem ali kad se ugeje nece da primi mala gas od ler,znaci:kad se ugreje iz ler bez problem prima puna gas ali ne prima mala 20-35% gas i pocinje da kaslja te puca-dodaje gas-namali gas i tako ali veoma brzo.Izgleda da to su te datonacije.
Sledece bice ubacivanje dihtunge pa nadam se da ce pomoci i da nece da namali na silina :-\ jer sad je veoma jak ali nekontrilirana energija.
Darko@ hvala na info.Svatio sam da ovaj problem nema veze sa trimanje iglica.
Marko@sta je to cadjava? uradicu sve sto si rekao mada to sa smirgle.....ja smirgla i klip bas nije dobra kombinacija.
Vratila mi se boja na lici,aj bice valjda dobro,pozdrav.

Sava:
Sada sam video na slikama da nemas difuzor na karburatoru,isti onakav kakav si mogao da vidis na Mircetovom motoru.Sigurno ti motor mnogo trosi jer pola goriva izvlaci iz karburatora prema van.Ako bolje zagledas to se moze i videti.Zbog toga dobija manje goriva na malom gasu.Verovatno si zbog toga morao i glavnu diznu vise da odvrnes.Izgled difuzora se lepo vidi i na mom postu Rowena-Dolmar.

marko:

--- Quote from: GILE on September 28, 2009, 02:52:25 PM ---Cunder koji se nahvatao na glavu i celo klipa zna da se u radu uzari i onda predstavlja novu svecicu samo joj je mana previse ranijeg paljenja sto nedozvoljava motoru da radi na leru gasi se od prerane eksplozije koja bukvalno zaustavi motor.  (work)

--- End quote ---

Meni je to pretstavljalo problem (cadj=cunder), ali sam ipak zamenio i svecicu.
Kada budes stavljao novi duhtung, proveri da ti glava cilindra i klipa nisu ovakvi:

zajo:
Postavio sam nov dihtung od 1.5mm,sredio to sa karburator kako sam ranie rekao i radi najbolje do sada,ali pojavio se novi problem.Imeno sve radi savrseno ali kad penjem po 90% motor gasi.Primetio sam da je iz karburator izaslo benzin u neki moment letenja(poznaje se na model jer nema od gde drugo da se to isprska).Zbogatio iglicu za visoki i nije gasio nego smanjivao rpm i da nisam nesto uradio sigurno bi ugasio.Nisam uspeo da pokusam jos jednom jer mo je baterija na stanica riknula.
Idem danas ako sve bude kako treba da pokusam sa malo bagatija smesa pa da vidimo.
Marko@Ocistio sam bas taj del kolko sam mogao.Bilo je dosta prljavo ali ne tolko.

Lazo:
Stavi difuzor na karburator.

(pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version