RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Mugen Seiki MBX6T - Brushless

<< < (3/4) > >>

Bigneda:
Eee pa tu je problem naci savrsenu meru, da servo prezivi a da skrece zadovoljavajuce :)

...kod nekih Kyosho modela bile su te opruge da se kupe razlicite tvrdoce, mozda tako nesto postoji i za mugen ?!

matovic:

--- Quote from: Bigneda on June 11, 2012, 12:14:15 AM ---Eee pa tu je problem naci savrsenu meru, da servo prezivi a da skrece zadovoljavajuce :)

...kod nekih Kyosho modela bile su te opruge da se kupe razlicite tvrdoce, mozda tako nesto postoji i za mugen ?!

--- End quote ---

Sitnice upravo prave drasticnu razliku u voznji... tako da si 100% u pravu... sigurno postoje razlicite tvrdoce opruga za servo saver kao i za ostale modele... ja sam moj podesio na min, bukvalno samo da uvatim navoj tako da moram da ga dotegnem bar 2 kruga i mislim da ce to da resi "problem" a opet sacuva servo od udaraca koje inace trpi u voznji

matovic:
Malko da osvezim temu....

Na poslednjem okupljanju probavao sam stazu, pogotovo skokove da testiram izdrzljivost mugena koja nije nesto na glasu sto se tice viljusaka konkretno prednjih. Svasta je preziveo tog dana od letenja do kotrljanja po 5-10 metara :).... Na kraju sam "uspeo" da polomim zadnji nosac amortizera koji je inace od KARBONA (naprso) i zadnju levu polu-osovinu :). Sto bi rekli "ebo sam mu nanu" tog dana :))))). Dakle te famozne viljuske (prednje/zadnje) su ostale citave.

Odlucio sam da ga repariram komplet (skoro) od nove sasije do srafova, lagera itd.... sto je u najgorem stanju obzirom da sam ga uzeo polovnog (a vozen je bas za sve pare). Takodje bih mu promenio sve lagere pa imam par pitanja, konkretno koja je razlika izmedju "metal shielded", "dual sealed" i "rubber sealed" lagera, i sta uzeti? :sljus

()-()

zajko:
evo sta kazu na netu:

http://www.atomicmods.com/Categories/QandA-Bearings.aspx

ne razumem se, ali metal ima najbolje ocene....  :sljus ili uzmi najskuplje... ima neki razlog zasto su najskuplji  (pijanoo)

matovic:
Hvala za link, sad su neke stvari jasnije.  (:beer:)

Rubber sealed su predpostavljam vise za crawler-e koji idu kroz blato i svasta drugo i gde brzina nije bitna. Ostaje demistifikacija "dual sealed" sem ociglednog naziva, zar nisu i ova druga 2 tipa takodje zatvoreni sa obe strane?

U svakom slucaju uzecu Protek ceramic "metal shielded" na amain, cena im je skroz korektna a vidim da je dosta ljudi super zadovoljno njima.

EDIT:

dual sealed = "metal shield on one side and rubber seal on the other" :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version