RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Mugen Seiki MBX6T - Brushless

<< < (2/4) > >>

magic:
Danas mi se ispunila zelja i probao sam malo ovaj model. Kako sam do sada imao priliku da vozim vise raznih modela ovaj Mugen mi najvise lici na Losi tragi 1.0, sa kojim odprilike deli i dimenzije. Malo je agilniji od Losija 2.0 ali je za toliko i nervozniji. Sve u svemu odlican model koji trazi da mu se prilagodite kako bi ste iz njega izvukli maksimum.

U celoj ovoj prici bagi/tragi ono sto je drugacije i sto iznenadjuje je Kyosho MP9, stvarno brza masina koja ujedno i puno prasta. Sve ostalo, baram sto sam ja do sada probao, je ili jako upravljivo samim tim i nervozno ili inertnije i samim tim i stabilnije. Naravno, stelovanjem se odredjena karakteristika moze ublaziti ili potencirati.

Ono sto bi nekome posavetovao je da se na pocetku drzi jednog modela i pokusa da iz njega izvuce maksimum i tek kasnije predje na neki drugi model.

poz

Bigneda:
Juce smo Sale i ja uspeli da provedemo lep dan na jednoj stazi u Italiji, druzeci se sa tamosnjim vozacima malo smo i cavrljali o razlicitim modelima koji se tamo najvise voze :)

Samo da nadjem vremena pa ce okacimo slike i malo komentara a ovako na brzinu ono sto smo videli i culi tamo je da su Kyosho i Mugen modeli koji se najlakse voze i najneutralniji su, Losi, Agama, Durango... su nervozniji i traze drugaciji stil voznje ALI sa dobrim setupom idu odlicno ;)

Pri kraju dana se po ponasanju modela iz daleka moglo pogoditi u koju grupu pripada, na zalost tamo se najvise voze Buggy modeli u nitro varijanti tako da nismo imali prilike da vidimo i ostale u najboljem mogucem svetlu :)

matovic:
Danas sam psovao Mugen-a samo tako  :big smile.... iz jednog jedinog razloga a to je da je servo saver mnogo labav za ovu stazu i nikako nisam mogao da se trkam sa magic-om :).... Dakle mnogo sam ga olabavio shodno prethodnom iskustvu sa 2 crknuta serva u 10 min  (pijanoo)

Gume takodje nisu bile adekvatno izabrane za stazu tako da generalno nisam toliko odusevljen celokupnom voznjim danas :).... mada to su sitnice do setup-a koje se vrlo lako isprave pa cemo videti na sledecem okupljanju. Setup je perfektan sto se tice temperatura kontrolera i motora iako je danas bilo bar 35C na stazi  (pijemo)

Sto magic kaze, vozi se vise kao buggy, po mom skromnom misljenju dosta je agilniji od Losi 8ight-a sto je razumno posto je jedno 2cm uzi i oko 1cm kraci. Par puta danas se zestoko isprevrtao i uzudarao i nista nije puklo (konkretno viljuske) tako da ta prica oko "problema" sa viljuskama nije toliko realna.... mada ne moze da se poredi Losi-em koji stvarno trpi sve i svasta  (res)

Bigneda:
 :_D ...dok sam u Italiji pomagao Alexu da sklopi odnosno rebilduje svoj stari MBX6 jedno od mojih pitanja je bilo sto pobogu zavrnuh servo saver DO KRAJA, znaci mislim da je narezao jos jedan krug koliko je zavrnut :) Njegov odgovor je bio da je to jedna od 'sitnih' mana mugena, odnosno ta plastika na njemu je mekana i jednostavno ako se ne pretegne savija se i gubi na upavljanju ;)

matovic:
Eto ti ga na... svaki dan naucis nesto novo  :)aplauz.... ima da ga zavrnem sledeci put pa ako pukne ce da tuzim Savox  (yay)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version