RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Bell huey cobra

<< < (5/12) > >>

Dok se trazi jednosmerni iglicasti lezaj uzeo sam da odradim drugi deo posla. Izbusene su rupe za motor, mehanizam i za skije ostalo je jos da se izbusi za kuciste ventilatora i da se urezu navoji na ploci kako bi se viksirala za trup helikoptera. Ubacene su letvice 10x15mm i doslo je vreme pozicioniranje ploce, bila je mala nedoumica da li da stavim plocu od dole kao sto je i bilo na tim modelima ili da ubacim unutar trupa i odlucio sam da je ubacim u trup helikoptera, a razlog je samo zbog izgleda....

Sledi par slika kako sve to trenutno izgleda:

Pozdrav Bojan.

Izbusene su rupe za kuciste ventilatora i narezani navoji na ploci za pricvrscivanje za trup. Sve je lepo namesteno i pozicionirano. Sledeci korak je bio zatvaranje gornjeg dela trupa i ubacivanje lezaja, za zatvaranje sam koristio sper.

Montiranje lezaja sam uradio tako sto sam napravio leziste (kuciste) koje sam viksirao zavrtnjima za plocu.

U narednih par dana treba sve da prekontrolisem i da krenem da lepim epoksijem sve delove koji trebaju da budu fiksarani uz trup.
Toliko za veceras.

Pozdrav Bojan

Vremena se ima na pretek pa se radi svakodnevno po malo.... Sledece sto je uradjeno jeste povezivanje swashplate sa polugicama uz pomoc sipkica koj treba ukrojiti.

Kada su ukrojene sipkice vracen je mehanizam u trup i sledilo je busenje rupa kako bi se sipkice provukle.

Modifikacija koja je ovde uradjena u odnusu na original jeste to sto su sipkice direkt spustene dole dok je pre bilo da su te sipkice udaljene od swashplate jedno 15mm, sobzirom da je u to vreme servo motori bili mnogo slabiji nego danasnji pa su im trebale polugice dok sada to ne treba.

Pozdrav Bojan.

sova:
koliko primetim ti neces koristit klasicne servo motore za pokretanje zvezde glave glavnog rotora nego pomocu ovih dugackih linkova imas prenos sa tog da kazem reduktora??mozes li dati jos koju sliku da vidimo kako je to reseno??

--- Quote from: sova on June 13, 2013, 09:14:51 PM ---koliko primetim ti neces koristit klasicne servo motore za pokretanje zvezde glave glavnog rotora nego pomocu ovih dugackih linkova imas prenos sa tog da kazem reduktora??mozes li dati jos koju sliku da vidimo kako je to reseno??

--- End quote ---

Povezivanje ide ovako : swashplate povezujem sa dgackim linkovima dole sa prenosnikom na polugice i onda sa tih polugica idi poduzi linkovi koji ce ici do kabine gde ce se nalaziti servo motori. dok ce za promenu koraka i gas motora biti takodje spojeno linkovima (to je polugica sa druge strane)

Evo i sema u krupnijem planu:

Pozdrav Bojan.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version