Bravo zemljak, cestitam na ucescu na ovakom skupu (kazem zemljak i ja sam poreklom cist Makedonac
)
Sve je ovo lepo i divno i sve te slike... i modeli, ali...
Mene nekako vise fascinira, to sto su te pozvali da uzmes ucesce na takvom skupu, i ako se nevaram vidim i makedonsku zastavu na nekoj od slika, znaci da si predstavljamo svoju zemlju..
Ja samo, sada nakon pregleda ovoga sto si postavio, razmisljam...
da li cemo i mi nekad, ovde u zemlji Srbiji organizovati nesto na tu temu, ikad, pa neka bude i 100 puta manjeg obima
, ali da krenemo u tom pravcu...
Rekao bih da su se mozda negde i stekli neki uslovi... da NE tapkamo u mestu, vec da se mozda ovaj hobi ozbiljnije razvija.... da pocnemo sa organizacijama nekih takmicenja ...
Ovde na forumu, ako se nevaram ima oko 1000 clanova, proverio sam dapace , danas ima 1454 clanova foruma, , recimo da je ogromna vecina kibicera, ali moja je pretpostavka da ima recimo 150 aktivnih (da nekazem ozbiljnih po strukturi modela i opreme), koliko vidim ima i podosta gostiju svakodnevno, dosta njih kukaju da cekaju po par meseci da udju na forum
(to je vec stvar Vase organizacije) !
Ima 2 RC kluba (Bgd i N.Sad), ima bar 3 aerodroma koliko ja znam, koja se koriste za RC, a verovatno i vise racunajuci i neke prirucne po Srbiji, koliko znam imamo i prvaka u camcima, prvaka u raketama, neznam kako stojimo sa RC pilotima na nekim takmicenjima, ali koliko sam cuo ima i dobrih mladih letaca, osim nas rekreativaca, imamo sigurno i nekolicinu kvalitetnih letaca helikoptera, a vidim i da malobrojna ekipa automobilista ozbiljno zagazila u te vode
...
Mislim da je doslo vreme da se krene ozbiljnije napred, da se nekako organizujemo, da se prave neki susreti, pa i takmicenja, ozbiljnijeg tipa (slazem se kriza je, ali od Tita na ovamo, nekako je uvek kriza, a i trajace verovatno jos ziolion godina, dok nenadjemo novog Tita)
Takodje mislim i da nije toliko Tito problem, koliko svi mi samo na gomilu...
Evo ga Mirce gura svoju pricu sa WAR BIRD DAY,
ali to je jedna od 10 mogucih...
Recimo da ce Off-Road staza za automobile, zadovoljavajuca, (za pocetak) biti zavrsena za jedno 30 dana, a mozda i ranije, biti spremna za trke sa opremom (timing & lap counter)... Predlozio sam da napravimo neko prvenstvo na jesen, negde je valjda prihvaceno, videcemo...
Mislim da bi trebalo sakupiti neki "SAVET MUDRACA", ove aktivnije u ovom hobiju, zainteresovane pojednice iz cele "VELIKE SRBIJE", kao i predstavnike ta 2 (ili vise) RC kluba, predstavnike uvoznika i prodavaca opreme, pa da vidimo ako ima zelje, volje i interesa da krenemo napred malo ozbiljnije... Ne znam kako to ide, ali ako nesto pametno osmislimo da se prijavimo nekom ministarstvu, recimo sporta i razonode, ako uopste bude vlade u ovoj zemlji...
Da se ne ljute ucesnici sa strane, ali ako bude vlade, ona ce biti u Bgd, a od nas ne znam koliko, mozda mozemo doci do nje, kad je bude bilo .... pa mozda i bude neke koristi, ne mislim na lovu, love iovako nema nigde !!!
Vezano za gore navedeno, ja nudim da se "SAVET MUDRACA" sastane ove u Maloj Ivanci, opet ce admini ovo da shvate kao reklamu i da brisu
, u dogovorenom terminu, pa da probamo da budemo konstruktivni...
Treba probati, ko zna sta sve dobro moze da se izrodi iz toga, a onda zovemo Zajo da leti i kod nas na nekom od takmicenja, na primer ...
a ako bude uspesno bice i
ako je ovo
... jbg onda neka admini otvore nov, ako misle da treba