RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
GoPro nosač kamere
danko:
--- Quote from: milance66 on July 01, 2012, 07:32:46 PM ---Svaka cast sve bolje :)aplauz
Pratim redovno tvoj post jer ce i meni trebati nesto slicno.
Koji video link je u pitanju?
--- End quote ---
Koristim neki sa Hobby Kinga, 900MHz, 800mW snage, ali nisam nešto oduševljen... Sigurno da tu važi princip koliko para toliko muzike, ali i da ima samo 100mW, ne bi smeo da izgubi signal kada ga popnem na 90 metara...
Link:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13435
gizmo:
Ti veliki gumeni odstojnici nisu uzrok yello-a koji vidis na snimcima sa Gopro. Uzrok su sitne vibracije koje kod CMOS cipova stvaraju taj yello efekat.
Probaj tu istu postavku u vecernjim satima ili unutra gde je slabije svetlo i tog yello-a nece biti na snimku.
Razlog je sto pri jakom svetlu automatika digne brzinu ekspozicije tj. shutter speed i yello od vibracija je tada mnogo vise izrazen.
Prvo budi siguran da su ti maksimalno dobro izbalansirani motori i elise, pa onda resavaj dalje. Dok heli radi proveri rukom koliko vibracija se oseca na nosacu kamere.
Po tome kako ti se hexa nervozno ponasa (bar bih po snimku rekao) mislim da imas previse vibracija koje se prenose i na FC.
danko:
Balans elisa mogu lako da proverim, ali kako to isto da proverim za motore?
gizmo:
Ako nisi do sada uopste balansirao ni motore ni elise sigurno je to uzrok vibracija.
Motore mozes da balansiras npr. ovako
danko:
Elise sam balansirao pre montiranja, mada je moguće da su ispale van balansa jer sam imao par situacija da sam prilikom sletanja izvrnuo hexu na jednu stranu pa su kačile travu...
A motore nisam nikada balansirao, i kad malo bolje razmislim, nakon onog pada koji mi je pokrivio pet aluminijumskih riggera, vrlo verovatno je i neki motor stradao...
Video sam da postoji i VibrationTest softver za Mikrokopter, a probaću i ovu 'narodnu' varijantu, koja mi se čini ipak možda preciznija od ove odokativne metode sa osluškivanjem:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version