RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
GoPro nosač kamere
gizmo:
Ovu foru sa laserom nisam video do sad, deluje zanimljivo i precizno.
Ja moje motore balansiram slicnom metodom kao sa videa koji sam postovao, ali ne osluskivanjem, vec "pipanjem" :big smile
Zalepim parce trake na odredjeno mesto i proverim da li su se vibracije umanjile.
Vibrationtest sa MK tools mislim da je radio samo na nekim starim verzijama.
danko:
Pretpostavljam da koristis koptertools i onaj motor test da bi pokretao svaki motor posebno?
Citao sam negde da nije zdravo vrteti motore bez propelera... Na koliko snage ih ti pokreces kad balansiras?
gizmo:
Da, motor test u Mktools koristim za pojedinacno pokretanje motora. Znam da kao nije preporucljivo pustati motore bez elisa tj. opterecenja, ali na 50% na koliko ih testiram ne moze nista da im fali.
ak:
Danko, taj video link na 900mhz sa hobbyking-a je obicno djubre, ali svejedno ne bi trebao gubiti sliku na 90m.
Samo mi reci, jesi leteo 90m u visinu direktno iznad sebe ili?
Ovaj metod sa laserom i ogledalom izgleda dobro mada je mene mrzelo da budzim celu skalameriju. Druga varijanta je da pritegnes vezicu na vrh kraka ali da je dovoljno duga (jedno 5-10cm preko). I najmanje vibracije se vide pojacano na vrhu vezice.
PS: mozda dobijes ideju http://fpvlab.com/forums/showthread.php?4251-Vibration-Dampening-amp-Isolation-Solutions-Guide&s=b7b1bc90925a918358e09caf32ca0f14
Gatti.Gatozza:
da li na hobi kingu postoji koliko toliko pristojan nosač za gopro?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version