RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

GoPro nosač kamere

<< < (5/9) > >>

danko:

--- Quote from: ak on July 02, 2012, 10:18:54 AM ---Danko, taj video link na 900mhz sa hobbyking-a je obicno djubre, ali svejedno ne bi trebao gubiti sliku na 90m.
Samo mi reci, jesi leteo 90m u visinu direktno iznad sebe ili?

--- End quote ---
Leteo sam direktno iznad sebe, ali antena nije bila direktno uperena vec sa strane... Isto tako kada sam letio u daljinu, na toj daljini nije izgubio signal ali je bilo dosta sumova...

Citao sam da je problem tog 900mhz to sto mu 2.4ghz prilicno smeta i skracuje domet tako da moguce je da je i to problem kod mene...

ak:

--- Quote from: danko on July 02, 2012, 11:15:52 AM ---
--- Quote from: ak on July 02, 2012, 10:18:54 AM ---Danko, taj video link na 900mhz sa hobbyking-a je obicno djubre, ali svejedno ne bi trebao gubiti sliku na 90m.
Samo mi reci, jesi leteo 90m u visinu direktno iznad sebe ili?

--- End quote ---
Leteo sam direktno iznad sebe, ali antena nije bila direktno uperena vec sa strane... Isto tako kada sam letio u daljinu, na toj daljini nije izgubio signal ali je bilo dosta sumova...

Citao sam da je problem tog 900mhz to sto mu 2.4ghz prilicno smeta i skracuje domet tako da moguce je da je i to problem kod mene...

--- End quote ---
Za let direktno iznad omni antene i nisu bas dobre. U principu bi maksimum izvukao da su obe antene polozene horizontalno ali onda samo direktno iznad glave. Antene koje su dosle uz predajnik/prijemnik su takodje djubre (ne samo sa hobbykinga), pa mozes da probas da napravis nesto bolje. Ne vidim zasto bi 2.4ghz RC smetao video signalu, mozda samo obratno, a za to mozes da probas neki low-pass filter.
U principu ti najbolje da predjes na neki normalniji (oproban) video link.
Eh da, probaj da iskljucis mobilni telefon dok letis ;)

danko:
Balansirao sam ovom laserskom metodom sve motore, osim jednog koji je vrlo malo bacao, drugi gotovo da nisu imali nikakvih vibracija... A pogotovo ne na frameu gde se vibracije maltene i ne osećaju..

Ovo je video nakon balansiranja elisa i motora, i dalje isti problem:

Nakon toga zamenio sam one gumene distancere koji nose ceo gimball sa plastičnim, i vibracije su nestale:

danko:
Sad mi ostaje da odem na neku livadu sa laptopom i lagano u kopter-toolsu podešavam parametre i umirim malo kontrole da ne trza ovako...

danko:
Uradio sam Stabilizaciju/Deshaker u VirtualDub-u i ovo je rezultat:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version