RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
GX-21, problem kad je vruc
Bigneda:
--- Quote from: duke on July 14, 2012, 03:17:49 PM ---1.niko nije rekao da su EFRA auspusi ....rekao sam samo da je to oznaka za racig auspuhe, bilo kog proizvodjaca...
2.svaki auspuh pored oznake ima i broj, taj broj oznacava "sta on radi motoru " najprostije receno , da li mu daje bolje ubrzanje, ili top end( konacnu brzinu) ili nesto drugo...sto neznaci da ti nemozes da stavis Novu na RB motor,najbolje je spojiti proizvodjaca motora sa njegovim auspuhom i pronaci tip ili broj u zavisnosti od konfiguracije staze ...
--- End quote ---
--- Quote from: duke on July 14, 2012, 02:25:16 PM ---Auspuh mozes na ebayu da nadjes polovan jako povoljno neku EFRU,zasto Nova(skup je) EFRA je oznaka za racing auspuhe ...
--- End quote ---
Iz ovoga sto si napisao neko ko se ne razume ce pomisliti da su EFRA auspusi.
Niti su auspusi niti je to oznaka za racing auspuhe, ko sto sam vec objasnio to je njihova homologacija za neke modele auspuha koje oni dozvoljavaju na svojim trkama. DAKLE EFRA NIJE oznaka za racing auspuhe nego asocijacija ! ! !
Racing auspuha ima jos gomila i boljih i gorih od ovih sto su oni odobrili za njihove sampionate.
Bigneda:
--- Quote from: duke on July 14, 2012, 03:53:58 PM ---Da,jos nesto,nejurise auspuh po modelu motora,nego po konfiguraciji staze,a trebalo bi da ima racing oznaku i da bude od istog proizvodjaca
--- End quote ---
Auspuh SE trazi PO modelu motora !!! ISKLJUCIVO, NE postoje auspusi za staze pa onda gadjas dal tebi pase na tvoj model !
Dakle kompletan izduv se sklapa tako da PRVENSTVENO odgovara MOTORU i da je za NJEGA projektovan ! a onda vam ponude par gotovih varijanti BAS za taj model motora koji ga dodatno pojacavaju ili peglaju u raznim rezimima rada! negde sa izmenom izduvne grane duza, srednja, kraca, negde sa izmenom rezonatora i njegovim oblikom, duzi, deblji... a negde sve to u kombinaciji ali opet ISKLJUCIVO po modelu i ZA model motora !
Posto necete voziti na jednoj istoj stazi i u samo jednoj izvedbi onda bi teoretski trebalo da imate par varijanti izduva za jedan model motora pa da ih kombinujete u zavisnosti od stanja i konfiguracije staze, naravno pored ovoga jos dosta delova na modelu se menja i prilagodjava za stazu ali i ovako smo vec previse skrenuli sa teme !
duke:
Kupi auspuh na ebaju,bilo bi dobro da ima Efra oznaku,a po broju provali za kakvi je stazu,nemoj top end za Ivancu ... Pozz
JLZ:
Danas sam probao dva rezervoara, jedan za drugim.
Nije bilo problema. Drugi rezervoar je upalio posle 10tak potezanja i odradio bez gasenja.
Vazduha u crevima nije bilo. Cvrcanja vazduha se nije culo.
Dakle, kod mene je bilo do prednjeg lezaja motora (barem dok se ne razradi :D)
Bigneda:
--- Quote from: JLZ on July 15, 2012, 02:19:32 PM ---Danas sam probao dva rezervoara, jedan za drugim.
Nije bilo problema. Drugi rezervoar je upalio posle 10tak potezanja i odradio bez gasenja.
Vazduha u crevima nije bilo. Cvrcanja vazduha se nije culo.
Dakle, kod mene je bilo do prednjeg lezaja motora (barem dok se ne razradi :D)
--- End quote ---
ODLICNO, to je jedno od jeftinijih resenja ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version