RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI

Pravila F5J takmičenja

<< < (2/9) > >>

srpska posla:
Pozdrav svima,
 Pratim ovu diskusiju i čekam neki konsenzus, da vidim šta ću sa onih par nekompletiranih jedrilica, dal da požurim u završavanju il da ih bacim, da oslobodim mesto za neki stiroporac.
Podržavam inicijativu da se usvoje 8u najpribližnijoj mogućoj meri) f5j euro pravila jer tu nema  ograničenja u smislu proizvođača, veličine, mixovanja, i rezultat nije presudno vezan ni za kakv kombo ili setup .
F5j pravila mi deluju kao najrazumnija, i najobećavajuća formula, jer mogu skoro svi postojeći elektro modeli da se takmiče od prve, pa i u narednim sezonama, ako neko i želi da menja modele iz  sezone u sezonu iz bilo kog razloga(prestiž, uništenje prethodnih) to može jer je formula daje vrlo širok spektar mogućnosti.
Po mom mišljenju klasa daje da se iskažu mogućnosti i pilota i modela, i što je najbitnije dozvoljava neprekidno usavršavanje modela.

Bitna izmena (za početak) bi bila da se, na primer, svima daaa 30s-60-120ili slobodnog vremena od trenutka ozančavanja starta, da bi se ispeglale nejednakosti kombo setova i sinhronosti startovanja modela, tako da će većina imati isto vreme prestanka rada motora (30 ili 60 s) dok ako nekom to nije dovoljno može i duže ali gubi bodove.
Kasnije kada se uvežbamo taj period slobodnog vremena može da se ukine.

Goran:
Možemo da podelimo takmičenje u dve kategorije, ako bi to bilo interesantnije.

Po F5J pravilima i postoje dve.

1. F5J-400 bi u našoj varijant mogle da budu jerilice koje su oko veličine Easy glider-a dakle 1.5 - 2m.
2. F5J slobodna kategorija - sve ostalo.

Stim što ne bi trebalo ograničavati ko bi želeo u kojoj kategoriji da se takmiči...

Pozdrav Goran

boca55:
Gorane ove ideje podrzavam.

magic:
Gorane i ovaj predlog je dobar  :)aplauz. Kako mi sada izgleda 3 klase su pravo resenje:

Elektro klub: gde uz minimalna sredstva i apsolutni pocetnici mogu da se takmice
F5J - 400: uz mala sredstva na pola koraka do "velike" klase
F5J open

Stim sto mislim da bi najbolje za F5J-400 bilo da to bude isti kombo koji se koristi u "klub" klasi, tako da ako neko zeli da promeni kategoriju, ili da se takmici u obe, samo prebaci kombo u drugu jedrilicu. Isto tako, posto sam se dosta cunjao po netu ima dosta povoljnih modela sa rasponom do 2,2m, tako da ne bi bilo lose da se poveca na taj raspon.

Pozdrav

Goran:
Ja lično nemam ništa protiv bilo kakve varijante kategorija koja većini odgovara.

Evo tu je Boca pa na sastanku na Jarku odlučite šta je najprikladnije.

Možda ne treba ni deliti previše kategorije.

Možda je dovoljno imati kategoriju jedrilice do 2m i open kategoriju.

Pravila su priložena pa izvolte...

Ovde bih samo naglasio za kolege koje nisu upoznate kako se "skidaju" pravila.

U prvom postu na ovoj strani ispod teksta se nalazi mala spajalica i pored nje tekst "F5J Pravila.pdf"

Klikne se na pravila i tekst se učita direktno u "Adobe acrobat reader" (ako je instaliran na vašem kompjuteru) gde može da se pregleda i odštampa ili se pritisne desni taster miša i fajl snimi na HD za kasniju upotrebu.

Ako nemate Adobe reader jedan od poslednjih dobrih je na:

http://www.brothersoft.com/d.php?soft_id=59854&url=http%3A%2F%2Ffiles.brothersoft.com%2Ffile_disk_management%2Fpdf%2FAdbeReader60.exe

Ili ako volite najnoviju verziju 9-tke:

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html?promoid=BUIGO
Skida se u dva koraka (prvo download-er pa onda on skida program)

Pozdrav Goran

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version