RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI

Pravila F5J takmičenja

<< < (3/9) > >>

magic:
Evo koliko kombo moze da bude "nebitan", a da ne pricamo o ostalim letnim karakteristikama:

Ovo je F5J model, ne hotliner  (:sok:)!

Pozdrav

srpska posla:
Zato  sam i predložio da se daa npr. minut slobodnog vremena ili onoliko koliko je potrebno prosečnom(slabijem) modelu da se svi popnu na određenu visinu i onda svi mogu da isključe motor u istom trenutku(ako žele) i da bar u tom trenutku budu izjednačeni.

Goranov predlog da budu dve klase je ok, stim što mislim da mali broj ljudi koristi motore sa četkicama (a sa minutom slobodnog vremena i oni imaju šanse da budu izjednačeni sa svima) tako da bih ja tu klasu nazvao open a druga klasa bi bila klasa pro sa strožijim pravilima (bližim ili identičnim f5j klasi).
Za početak svi bi mogli da stanu pod jednu klasu.
Ostaje da se vidi da li je potrebno dati 1minut ili više ili manje, da se svi "popnu" stim da bi zadatak bio da nakon tog vremena ostanu tačno 10 min u vazduhu.

Predlog da svi koristimo multiplexa i isti kombo je najsportskiji, al' to je sport za jednu sezonu, slepa ulica, a i radije bih kupio 4t motor npr Thunder Tiger 75 za 160$ nego pnp multiplexa (ako ne može da se bira ne znači da mora).
Lepše bih se osećao da letim svoju jedrilicu, koju sam parvio, sklepao ili kupio onako kako sam znao pa makr i izgubio od easystara nego da budem "nateran" da letim sa easy gliderom. da ga kojim slučajem već posedujem easy glidera isl oprobao bih se i sa njim al kad aga već nemam...

Suština je da se ne vezujemo za proizvođača modela jer nismo ni sa jednim strateški povezani(bar ne ja i vćina drugih)  jer to guši razvoj klase.
Jedino što bibi jedino trebalo usvojiti kao konstante (pored postojećih pravila) oficijelni motor, regler i možda bateriju tako da svi imaju istu početnu poziciju a da model bude u skaldu sa pravilima f5j pa svako da kroji model prema zamisli .svojoj.

Goran:
Odavno merkam taj Graphite 2E :-).
Skuplji je čak i od Stork 2.
840E za praznu jedrilicu makar za nju svaka druga reč bila karbon/kevlar mi deluje preskupo (cena tamo preko).
Opisan je motor od 1200W i 6S baterija...... Toliko skoro da ne treba ni za veći 3D model....

Pozdrav

srpska posla:
nemam ništa protiv multiplexa, al mislim da niste shvatili suštinu f5j ni koncepciju njihove formule (pravila).
ako se propisuju ograničenja u vrsti opreme neka to bude samo za motor (eventualno regler i ostalo) inače ste ubili klasu pre nego što ste je napravili.
Valjda takmičenje treba i da inicira napredak u modelarstvu, pogotovo u na polju letnih karakteristika modela?

Goran:
Srpska posla
"Ostaje da se vidi da li je potrebno dati 1minut ili više ili manje, da se svi "popnu" stim da bi zadatak bio da nakon tog vremena ostanu tačno 10 min u vazduhu"

Taj tvoj predlog oko rada motora možda bi mogao da izgleda ovako:

Jedrilice se podigu u vazduh. Sudija proceni visinu jedne probne jedrilice i kaže da je to ta potrebna visina.

Takva jedrilica onda kruži u vazduhu dok sve jedrilice ne dostignu njenu visinu. U trenutku kada sve jedrilice budu na zadatoj visini probne jedrilice, sudija uključuje pištaljku, gasi motore pa na jedrenje 10 min....

Na taj način se u potpunosti izbegava problem različitih motora i brzine penjanja.
Pozdrav Goran

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version