RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Ponovo pad sa hexom
danko:
Tek sad vidim da je na 4. motoru stuja pala na 0.3A šest sekundi pre pada.. Da li je to posledica nestanka opterećenja na motoru (propeler pukao), ili to što sam ja oduzeo gas?
Isto tako otprilike u isto vreme motor br. 1 je imao amperažu od 1.0A, a koja je u poslednje tri sekunde pala na 0.2A
Čak i da su oba motora zakazala (1 i 4), oni se vrte u različitim smerovima, tako da ni to ne bi trebalo da prouzrokuje rotaciju...
gizmo:
Ja nesto imam utisak da se FC potpuno drugacije ponasa u situacijama kada recimo pukne prop i motor nastavi da radi u odnosu na situaciju kada motor crkne ili prestane da radi iz nekog razloga.
Rekao si da si imao slucaj da ti jednom prilikom jedan motor nije radio tokom leta i da to nisi ni primetio tj. da je hexa normalno letela. Ocigledno u tom slucaju FC korektno registruje problem i kompenzuje sa ostalim motorima.
U slucaju pucanja propelera motor nastavlja da se vrti, ali FC to izgleda ne registruje kako treba i zbog poremecenog obrtnog momenta kopter upada u nekontrolisanu rotaciju.
Meni se jednom desilo da mi je na okto-o otpao motor tokom leta sto sam odmah primetio i brzo poceo da vracam heli nazaf, ali posle par sekundi je isto upao u nekontrolisanu rotaciju i morao sam da ga prizemljim potpunim oduzimanjem gasa. Srecom nije bio visoko i steta je bila minimalna.
danko:
Vrlo je moguće da je tako nešto u pitanju... Otićiću sutra u ono žbunje da pronađem polomljeni propeler, i da pokušam da ukapiram kako je pukao..
danko:
Ovo je izgleda bug u firmware-u.
Potpuno isti scenario:
http://www.mikrokopter.us/the-general-mikrokopter/warning-total-loss/
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version