RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Ikarus IK 2

<< < (6/18) > >>

TRIGLAV:

TRIGLAV:

Na slici se vide 5 precizno secenih platana normalnog staklenog tkanja
 Namerno je koristen normalni raspored niti zbog radijalnog opterecenja
 koje je dominantno.Prilikom slaganja istih u alat, vodice se racuna da svaki sledeci
 bude zakrenut priblizno 40 stepeni(ima ih 5),kako bi se postigao sto ravnomerniji
 raspored staklenih vlakana

Duguje se objasnjenje u vezi izbora razmere.
 Projekat je teoriski zapocet mnogo godina unazad.Prikupljanje dokumentacije,razrada iste.
 Prilikom razrade, a obzirom na raspolozivi pogonski agregat,definisana je ova razmera.
 Sad bi svaka promena dezavuisala predhodni rad, sto nije racionalno.
 Takodje netreba smetnuti sa uma, da ce ova velicina letelice,biti lakse dostupna
 pre svega nasim modelarima, pogotovo u elektro-varijanti pogona
 U svemu ostalom sto je receno i predlozeno( M=1:5, 1:6) ,prednostima vece letelice,nema
 spora.Zbog toga ,u perspektivi ,ce i to doci na red.
 Blagodarenje svima koji su se javili

Ps Poseban pozdrav g-dinu Mircetu, i ako je  nesto od izlozenog  izgledalo kao sala ,nije bila namera

ZIT.

mirce:
Samo napred...

Pažljivo pratim sve aktivnosti vezane za ovaj projekat.
Posle prvih postova obradovao sam se da će se raditi pravi skala model Ik 2 od materijala od kojih je bio napravljen i original, pa su zato bili komentari vezani za razmeru.

Sa imenom Triglav, bez predstavljanja o kome se radi i pisanjem kako će se sve praviti od kompozitnih materijala, stvarno sam pomislio da nas neko "tovari".
No, danas sam sreo nešeg zajedničkog prijatelja, koji mi je "razjasnio" ko stoji iza pseudonima, tako da je ovaj projekat, kod mene, dobio novu "dimenziju"...

Puno uspeha u daljem radu...

Pozdrav

Mirče 

TRIGLAV:

TRIGLAV:

Sledeca faza je nanosenje odvajaca na radnu povrsinu kalupa
  Odvajac koji se koristi, je tecnog tipa na bazi PVA.Jednostavno
 se nanosi cetkom.Nakon nanosenja ,zahteva susenje na sobnoj
 temperaturi oko 1 cas

ZIT.

Navigation

[0] Message Index