Author Topic: Letenje - sezona 2025  (Read 82 times)

Offline SABURO

• Administrator
  • Hero Member
    • RCFly.in.rs | Vesti iz srpskog i regionalnog RC modelarstva
Letenje - sezona 2025
« on: July 20, 2025, 09:59:35 PM »
Poslednjih nekoliko godina, moje aktivno letenje (skoro svaki vikend), mimo takmicenja, svodi se na regliranje, treniranje i ispitivanje novih mogucnosti modela u kategorijama F3K i F3L, prosto fokus sa hobi letenja sam probao da usmerim u neku od FAI kategorija i da u tom opsegu krenem da gradim svoje znanje i sve oko tih kategorija, kako bih sebi dao motiv da nastavim da se bavim vazduhoplovnim modelarstvom, jer letenje u krug me smorilo, trebao sam veci izazov. Rekao bih da smo svi u tome uspeli, prilicno dobro. Ne samo ja, bilo bi zaista dosadno da sam sam u ovim kategorijama. Tako da zaista hvala ljudima koji su prepoznali draz i lepotu takmicenja, koje su vrlo dinamicna i uvek ima nesto da se nauci, provali, unapredi... a i druzenja su super :)

Sezonu smo uglavnom proveli leteci nase modele na Krnjesevcima, veliki teren za ispasu stoke, tako da teren delimo s njima :) a ponekada se desi da odemo na Rajac i uhvatimo momenat da iskoristimo padinu za padinsko letenje jedrilica.
Podelicu random fotografije u nastavku. Vreme za pisanje na forumu imam sve manje, veceras je izuzetak, pa s toga ostavljam ove redove, sto inace ne radih jako dugo :)

Krnjesevci, pocetkom godine kada sam sastavio novi strong layup model D1S
33600-0

Rajac, prava mala oaza za opustanje
33602-1

33604-2

33606-3

D1S i Elf

Trening u mestu Donji petrovci
33622-4

33608-5

33610-6

Aedrom Cuprija, dobili neke nove klince (juniore)
33612-7

neki se prenemazu :P
33614-8

AK Sombor, sjajna tekma, medjunarodna.. Slovenci, Hrvati i mi uz fenomenalnu organizaciju AK sombor i Ivana na celu ekipe. Neki novi juniori i ovde :)
33616-9

33618-10

AK Trstenik, sjajno otvaranje sezone takmicenja, uz fenomenalnog organizatora Pedju i ekipu iz AK Trstenik! itd.. bilo dinamcino, a i bice.. tek smo na pola godine :)
33620-11
« Last Edit: July 20, 2025, 10:11:50 PM by SABURO »
Nikola | rcfly.in.rs