Author Topic: FlyCam One HD  (Read 17265 times)

Offline saxpg

• Hero Member
FlyCam One HD
« on: September 08, 2010, 03:14:01 PM »
Stvari na polju minijaturnih HD kamera se zagrijavaju.
Ova nova FlyCam One obecava dobar kvalitet i dosta frejmova, sto je bila odlika dosadasnjih modela, ali minus u odnosu na Hero Go Pro je to sto nema sirokougaoni objektiv. Izenjiva sociva na ovoj kameri bila bi dobitna kombinacija posto je cena od 100 eura (kada se oduzme PDV) jako konkurentna.
Ima opciju zumiranja slike i podrzava kartice do 32 GB.
Postoje dvije varijante i to od 720 i od 1080 P

Offline tibeteagle

• Hero Member
Re: FlyCam One HD
« Reply #1 on: January 20, 2011, 08:58:54 PM »
Po mojoj proceni, podignuta je samo rezolucija. Kvalitet dubine boja,  brzina video čipa 30fps, minijaturno sočivo su najveći hendikep. Ni blizu Go pro HD kvaliteta   (nene)
Prednost je samo u težini i fleksibilnosti kućišta pri montiranju na manje modele.

http://www.hobby-lobby.com/flycamonehd.htm
Uskoro će kineske keychain kamerice znati ovaj kvalitet slike   mmmm

Offline flugzeug

• Sr. Member
« Reply #2 on: January 20, 2011, 09:16:52 PM »
:mhm veoma brzo uče ;)
S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila!

Offline saxpg

• Hero Member
« Reply #3 on: January 20, 2011, 10:53:56 PM »
Po mojoj proceni, podignuta je samo rezolucija. Kvalitet dubine boja,  brzina video čipa 30fps, minijaturno sočivo su najveći hendikep. Ni blizu Go pro HD kvaliteta   (nene)

T.E. mislim da gresis. FCO HD ima izmjenjiva sociva. Fabricki na nju dolazi socivo od 55 stepeni a posebno se kupuje socivo od 170 stepeni, tako da je tu u prednosti jer imas dve varijante za razliku od Hero-a. Sto se tice ostalih osobina: tezina, mogucnost prenosa slike, rotacija sociva itd itd, mislim da je FCO u velikoj prednosti, ali kako je tek izasla, sacekacemo na neki uporedni test.

Offline ak

• Hero Member
    • RCModelScout - RC Search engine
« Reply #4 on: January 20, 2011, 11:17:57 PM »

Jos ako ima live feed out da moze da se koristi kao fpv kamera ...
« Last Edit: January 20, 2011, 11:24:05 PM by ak »
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

Offline gizmo

• Hero Member
    • http://www.dragantrifunovic.com/
« Reply #5 on: January 21, 2011, 12:04:29 AM »
Kineska privezak kamerica od sad i u HD verziji ;)

Offline tibeteagle

• Hero Member
« Reply #6 on: January 21, 2011, 12:12:03 AM »
T.E. mislim da gresis. FCO HD ima izmjenjiva sociva. Fabricki na nju dolazi socivo od 55 stepeni a posebno se kupuje socivo od 170 stepeni,
To što ova kamerica ima ne spada u ozbiljnu kategoriju opričkih sočiva.  Razvijena je samo da bi stala u mobilne telefone, te je veoma jeftin mass product. Toliko je malo sočivo, da je nemoguće da daje oštru sliku kao 10-20 puta veće koliki je na GO PRO HD. Moguća nadgradnja širokokutnog sočiva je takođe loše, jer mnogo deformiše sliku. Vidljivost ulazi u kvadratni kadar i slika nestaje na uglovima. Evo ovde se može videti:

Image senzor na ovoj kamerici je starije generacije, dok je na GO PRO HD primenjena novija tehnologija:

http://www.gizmag.com/invisage-quantumfilm-nanocrystal-sensor/14610/
Srce svih optičkih naprava je dobro sočivo (sistem sočiva) i dobar image senzor. Gizmo, jeli tako ?  (photograf)

Offline gizmo

• Hero Member
    • http://www.dragantrifunovic.com/
« Reply #7 on: January 21, 2011, 12:42:02 AM »
Srce svih optičkih naprava je dobro sočivo (sistem sočiva) i dobar image senzor. Gizmo, jeli tako ?  (photograf)
+ dobro oko  ;namig

Offline tibeteagle

• Hero Member
« Reply #8 on: January 21, 2011, 04:07:01 PM »
Naravno, Gizmo ali džabe ima kamerman dobro oko ako aparat nema (ako si na to mislio).
Nego zaboravio sam reći da je treća veoma važna stvar softver koji očitava image szenzor, upravlja sa blendom, obrađuje sliku i sahranjuje. Verovali ili ne neke klase digitalnih kamera, foto ili video, se razlikuju samo u softveru, a da je hardver isti. Razlika u ceni može da bude višestruka a koja se naravno oglega u rezultaru, odnosno kvalitetu slike.
Ona mala kamerica veoma vidljivo sporo reaguje na automatsko zatvaranje blende(ako u opšte ima). Kada se model okrene prema suncu posle nekoliko desetinki sekundi koriguje i to u grubim skokovima. Fini brzi skoro neuočljivi prelazi, odnosno regulacija optike u video kamerama je karakteristika boljih pa i GO PRO HD kamere.
Generalno, ova mala kamera je dobra i upotrebljiva, ali ne vredi ovoliku cenu. Bez obzira na brojčanu rezoluciju u pikselima, uz HD pojam idu i druge pomenute stvari.
Još kopam informacije vezano za image sensor, ali još nisam našao tačno kakav ima u ovim malim aparatima. CMOS CCD ... mmmm Razvijaju ih velike japanske kompanije a kod njih naći nešto ozbiljno je teško.
 ;namig

Offline saxpg

• Hero Member
« Reply #9 on: January 21, 2011, 04:52:00 PM »
E pa sta da kazem nego da si sve pojasnio. Mislio sam da je socivo kod FCO mnogo bolje, ali ovo sto si pokazao je katastrofa.
Drago mi je kada se povedu ovako korisne diskusije iz kojih svi naucimo po nesto (kao naprimjer - ne govori T.E.-u da gresi) Hahaha, salim se naravno   ()-()

Offline jrlotpi

• Sr. Member
« Reply #10 on: January 21, 2011, 05:38:17 PM »
kupio sam fly cam one kada je izasla u medjuvremenu je izasla jos neka ,da li vi kupujete svaki model koji izadje ili samo komentarisete.
ajd odlucite se,
 ja pokupova sve sto izadje svaka nova koja izadje je bolja od prethodne i tako u nedogled
e sad treba i ovu da kupim jer je dobra,
ajde okacite koja je najbolja da ne lutam vise imam do sada 3 kamerice + mini DV japan tourist

Offline sasa

• Hero Member
« Reply #11 on: January 21, 2011, 07:38:50 PM »
kupio sam fly cam one kada je izasla u medjuvremenu je izasla jos neka ,da li vi kupujete svaki model koji izadje ili samo komentarisete.
ajd odlucite se,
 ja pokupova sve sto izadje svaka nova koja izadje je bolja od prethodne i tako u nedogled
e sad treba i ovu da kupim jer je dobra,
ajde okacite koja je najbolja da ne lutam vise imam do sada 3 kamerice + mini DV japan tourist
:)aplauz :)aplauz :)aplauz
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Offline tibeteagle

• Hero Member
« Reply #12 on: January 21, 2011, 08:01:23 PM »
ajde okacite koja je najbolja da ne lutam vise
Nije teško odretiti koja je kamerica bolja. Samo pogledaj snimke na Youtube i videćeš razliku. GOPRO HD HERO je trenutno car (ili carica?  mmmm)
http://www.goprocamera.com/
Pre godinu dana  je Fly Cam i njoj slične kamerice bile standardna ponuda. I sada bi bile da nema univerzalne sportske kamerice GOPRO HERO koja je za kategoriju iznad svih. Otvorio sam nedavno topik da vidimo da li je stvarno mala revolicja gledano kvalitet slike i ostale praktične funkcije za FPV i ostalo.
http://rcfly4um.org/index.php?topic=4807.0
Sve više modelara i sportista ga koristi po svetu i dao Bog da ga što više i kod nas ima jedna na glavi i jedna na modelu.
GOPRO jeste skuplja ali kvalitet slike i dobro kućište i ostale funkcje ga čini trenutno najboljom na tržištu.
Gizmo i Flugzeuge ga koriste u svojim copter modelima. I oni znaju zašto. ;namig
http://rcfly4um.org/index.php?topic=4612.0
http://rcfly4um.org/index.php?topic=5591.0

JRlotpi , prodaj sve svoje male kamere i na njihovoj ceni kupi jedan GOPRO HD i nema više lutanja, barem neko vreme.
Ne zaboravi i da promeniš i PC računar na brži i da naručiš još brži internet priključak. Na žalost jedna stvar vuče drugu  :sljus

Offline bimmer

• Full Member
    • You Tube channel
« Reply #13 on: January 21, 2011, 09:32:54 PM »
GoPro je vrhunska kamerica, ali naravno da ima manu i naravno da nije savrsena kao nista na ovom svijetu.
Ona ima sirokougaoni objektiv, sto smo svi primijetili, i taj objektiv je izuzetno koristan za ovaj vid hobija, isto tako moze da stvori interesantne efekte...
ali! naravno takav objektiv donosi deformacije i nerealnosti, kao svaki sirokougaoni objektiv, i to se na ovoj kameri ne moze promijeniti....

Meni licno za moje potrebe bi FlyCamOne HD zavrsila posao, veoma korektno snima za te pare, ima pokretni objektiv, sto je za nasu namjenu veoma korisno, a i ima mali oled display, koji je veoma koristan kod kadriranja, a i samim tim sto ima display moze da posluzi kao dobra dzepna turisticka kamerica.

Offline bimmer

• Full Member
    • You Tube channel
« Reply #14 on: January 21, 2011, 09:47:44 PM »
video sa FlyCamOne HD 720p

vrlo korektan video za kamericu od nekih 60-tak grama

vrlo bogate boje, dobro balansira svjetlo, malo ima problema sa flerom kada je okrenuta prema suncu i slika je malo "meka", ali hej! sta ocekivati za tu cijenu te dimenzije i tolicki objektiv....