Author Topic: Modeli i tehnike za početnike nekada  (Read 26472 times)

Offline Ziv

 • Pocetnik
 • *
 • Posts: 94
Re: Modeli i tehnike za početnike nekada
« Reply #15 on: October 11, 2008, 01:57:47 AM »
Evo mene opet,

trazeci neki plan za buduci projekat naisao sam na ovo upozorenje za kopije plana iz ovog poznatog magazina u USA.


RCM COPYRIGHT & TRADEMARK POLICY
RCM's trademarks and service marks are protected under U.S. and international trademark laws. Anyone who uses RCM's marks, without our permission, on goods or for services is liable for trademark infringement.

In addition, the textual, photographic, video and other multimedia products published and produced by RCM or its licensees are protected under U.S. and international copyright laws. Anyone who, without RCM's authorization, produces, copies, distributes, displays or performs RCM's copyrighted materials is liable for copyright infringement.

Please be advised that the manufacture, distribution and/or sale of counterfeit RCM goods is illegal and carries criminal penalties.Kao sto se iz prilozenog vidi, covek moze i krivicno da bude gonjen za rasturanje materijala iz ovoga magazina a tako je verovatno slicno i sa ostalim magazinima koji izlaze u Srvernoj Americi.

Pozdrav Zivko.
« Last Edit: January 13, 2009, 03:37:25 PM by SABURO »

Offline tibeteagle

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3191
Re: Modeli i tehnike za početnike nekada
« Reply #16 on: October 11, 2008, 01:19:19 PM »
Živ,
sa moje strane je razumljivo i ne moraš se pravdati.  (res)
Ovo je samo jedna tema na forumu, koja već ima i tu korist što je usmerila pažnja na pojam autorskog prava, koje je jedno vreme kod nas bio nepoznat pojam. Uglavnom zbog slabijih ekonomskih okolnosti, ali se stvari oko poštovanja, barem u zakoniku, popravljaju.
I mi ćemo stavljati takve sadržaje za koje smo sigurni da neće škoditi nikome, a može da bude korisno za početnike, utoliko više što nema skoro nikakve literate za učenje osnovnih pojmova i postupaka u modelarstvu.  Pa tu je ovaj forum koji delom može da popuni ovu prazninu.
Hvala na korisnim informacijama.
Poz. :-*
« Last Edit: January 13, 2009, 03:38:25 PM by SABURO »

Offline Ivan Iowa

 • Newbie
 • *
 • Posts: 11
  • www.iz-modellbau.com
Re: Modeli i tehnike za početnike nekada
« Reply #17 on: May 05, 2012, 05:30:11 AM »
Ja sam imao gomilu Aeromodelara koji je Savez redovno izdavao ali pre odlaska u Kanadu morao sam za sobom da rascistim mnoge stvari tako da su i oni otisli u nepovrat. Kasnije sam se zbog toga kajao. Ovde sam poceo da skupljam modelarske casopise i imam ih na stotine ako ne i po neku hiljadu. Mirno stoje po kutijama za dokumenta (18 kutija ) i ponekad ih sa zadovoljstvom prelistavam. Zena mi preti da ako ih se ne otarasim, sve ce ih smestiti u moj kovceg, da me prate na "vecnom putu".

Pozdrav Zivko.

Isto sam uradio kao i ti i sada se kajem ali kasno,
ovdje sve od pocetka,

Pozz. iv