Author Topic: zima i simulatori  (Read 29394 times)

Offline sova

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1031
zima i simulatori
« on: November 15, 2011, 07:50:17 PM »
evo sarajuci po internetu nadjoh kako se prave pojedini kablovi za pojedine stanice i vezu sa racunarom!!!!
http://www.smartpropoplus.com/OldSpp/Cables/smartpropoplus_cables.html
ex pseudonijum: sova

Offline sova

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1031
Re: zima i simulatori
« Reply #1 on: November 15, 2011, 07:52:28 PM »
ex pseudonijum: sova

Offline sova

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1031
Re: zima i simulatori
« Reply #2 on: November 15, 2011, 08:08:20 PM »
usput jedno pitanje ,pri kalibrisanju kanala na mom racunaru i usb kablu ,pri podesavanju nesto sam (work) i onda sam na stanici hteo nesto da proverim i nesto mi zapisti naravno da sam nesto :sljus i  desilo se sad nemam aileron kanal a pri pomeranju pitch palice pomera se i aileron i pitch kanal.moze li on nasih drugara koji se malo vise bave elektronikom savet jesam sje.... usb kabal simulatora ili je neka glupost u pitanju????
u pitanju je ovaj usb interfejs:
http://www.ebay.de/itm/USB-Interface-Kabel-RC-Simulator-Walkera-WK-0701-NEU-/220768692371?pt=RC_Modellbau&hash=item3366d6e893#ht_971wt_952
ex pseudonijum: sova

Offline sova

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1031
Re: zima i simulatori
« Reply #3 on: November 16, 2011, 08:16:19 PM »
moj simulator sam od sebe proradio,ovo mi je naj gore kad ne znam u cemu je bio problem!!
ex pseudonijum: sova

Offline sova

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1031
Re: zima i simulatori
« Reply #4 on: November 17, 2011, 08:44:29 PM »
opet gubi aileron kanal sad 99% sumljam u usb interfejs,jel postoji neka vrsta fleshovanja usb interfejsa????
ex pseudonijum: sova

Offline firebird

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 758
  • Bojan , Kragujevac
Re: zima i simulatori
« Reply #5 on: November 17, 2011, 08:59:34 PM »
A zašto uopšte koristiš taj usb interfejs?SPP , gore na prvom sajtu koji si postavio, služi da u kombinaciji sa PPjoy i kablića napravljenog po shemi "zaobiđe" taj usb interfejs i voziš simulatore sa direktnim povezivanjem stanice i kompa .

Offline sova

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1031
Re: zima i simulatori
« Reply #6 on: November 17, 2011, 11:33:54 PM »
u pravu si mogi i bez njega al samo jednostavnije simulatore kao fms ili tako nesto al malo komplikovaniji i bolji kao Aerofly Pro Deluxe nece bez usb interfejsa i zato mi treba usb....
ex pseudonijum: sova

Offline firebird

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 758
  • Bojan , Kragujevac
Re: zima i simulatori
« Reply #7 on: November 18, 2011, 07:42:43 AM »
 Druže nisi u pravu.Ja na ovaj način vozim i Aerofly i RF 4.5 i phoenix.Jedini problem do sad je taj što u aero i rf imam 6ch  a u phoenixu 5ch koji rade , a stanica je dx7.Mislim da je ovde problem u samim emulatorima vezanim za simulatore a ne u spp i ppjoy.Sve jedno i ovo je dovoljno.
 Ostalo još samo da probam Clearview .

 (:beer:)


Offline sova

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1031
Re: zima i simulatori
« Reply #8 on: November 18, 2011, 09:05:40 AM »
voleobi da je tako ,molio bih te da mi objasnis kako onda da prikopcam ili koji kabal da napravim i preko cega da se prikopcam na Aerofly Pro Deluxe,ja mogu da se prikopcam na fms simulator preko kabla koji sam napravio sa obe strane bananica i prikopcam se na mic ulaz i preko programcica spp-337 al nisam uspeo preko njega da se nakacim na Aerofly Pro Deluxe
ima li neka fora da se preko mic ulaza nakacim na Aerofly Pro Deluxe kako si ti to odradio ako moze malo objasnjenje bio bih zahvalan jer ne bih morao da kupujem usb interfejs
ex pseudonijum: sova

Offline firebird

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 758
  • Bojan , Kragujevac
Re: zima i simulatori
« Reply #9 on: November 18, 2011, 08:52:02 PM »
Moja verzija spp-3.3.9.Takođe moraš da imaš instaliran i ppjoy,ja koristim verziju 0.84.5.Audio kablić koji koristim je običan mono 3.5mm

Evo koji su moji parametri u spp:

                                                 


bitno je da izabereš odgovarajući audio ulaz,i čekiraš ppjoy polje,posle toga sledi "HIDE"

Znaš da u termometru možeš da testiraš kanale,crvene crtice moraju da reaguju i pomeraju se u ritmu ručica i prekidača.Tako znaš da su ti prihvaćeni svi kanali.


                                                 


                                                 


Ovakva su mi mapping podešavanja i izbor kanala u ppjoy


                                                 


                                                 

Prve 4 ose su ti obavezne a sa ostalim možeš da se igraš i menjaš koje su ili da staviš 4 ose i 3 prekidača ili kako hoćeš....bitno je da im na sledećem prozoru pravilno dodeliš analogne kanale.Kod mene su od analog 0 do analog 6 i po ovom rasporedu kao na slici ,tako mi u kalibraciji pravilno reaguju ručice.


Obavezno uradi kalibraciju u game controlers.


U aeroflay izaberi analog jojstick,nemoj usb


                                                 

Nadam se da sam pomogao,trebalo bi da ti sad radi...

Ako negde zaglaviš kukaj pa da rešavamo... ()-()

Offline firebird

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 758
  • Bojan , Kragujevac
Re: zima i simulatori
« Reply #10 on: November 22, 2011, 10:16:01 PM »
Sta bi rođače, jel uspela podešavanja za sim....?

Offline sova

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1031
Re: zima i simulatori
« Reply #11 on: November 24, 2011, 09:56:49 PM »
proradio na dzojstiku al su mi losi potenciometri (od preteranog njakanja ) na stanici nisam probao!!pozz javim kad probam!
ex pseudonijum: sova

Offline sova

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1031
Re: zima i simulatori
« Reply #12 on: November 25, 2011, 11:35:34 AM »
na stanicu ne ide nesto mozda nisam dobro podesio prvu stranu ppoy mislim na ovaj list


Uploaded with ImageShack.us
ex pseudonijum: sova

Offline pnedic

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1146
Re: zima i simulatori
« Reply #13 on: November 26, 2011, 04:55:42 PM »
Druze firebird

tvoj post vezan za podesavanja SPP-a i PPJoy me je izuzetno obradovao !Primenih sve tvoje savete i odusevio sam se. Ipak, dosao sam do (mislim) jednok koraka da uzivam u RC simulatoru medjutim sudbina mi je surovo podmetnula nogu iza coska i razbih se ko zvecka :)

Zato ti se obracam sa molbom da mi pomognes. Posto je ovo duuuugo pismo, uzmi jedno pivo (koje cu da platim kad se vidimo) :) Pokusacu da skratim pricu koliko god mogu.

DAkle kada sam instalirao i pokrenuo PPM-Audio ustanovio sam da moj predajnik perfektno (za neverovati) odgovara modelu pod imenom "Hitec flaps". Toliko odgovara da bukvalno SVE radi onako kako se komande na RC modelu ponasaju. Slika koju sam prilozio predstavlja momenat kada prekidac za flaps ukljucim na gore ! Tada se flapsovi na modelu dignu na gore (kao vazdusne kocnice, mada te kocnice nikada ne stoje na izlaznoj ivici krila, ali ajde). Jedino sto sam morao da ukljucim reverse mode za elevator(e).

Sav odusevljen, pokrenem FMS, kad ono avaj - jedva sam uspeo da nateram da prima komande od elerona i elevatora i delom za gas. Nista drugo ne radi.
Pokrenem RealFlight G5 - ma ni da cuje (No authorized interlink)
Pokrenem Aerofly - ni da cuje za komande
Pokrenem Phoenix - trazi USB konekciju.
POkrenem ClearView - ne reaguje na Virtual Joistick.
Jedino sto mi se jedanput desilo kada sam nesto pokrenuo (mapiranje kanala) je da je ClearView poceo da reaguje na komande ali eleroni su davali gas motoru, elevator komandovao eleroni - totalni haos.

Odradio sam bukvalno sve kako si ti bio napisao i nacrtao u podesavanju Analog kanala. Medjutim ocigledno nesto nije u redu. Ja nerazumem vezu izmedju kanala na mojim komandama i PPJoy Virual Jostick-u.
Kako sam uspeo da ukapiram i da negde vidim lista mojih kanalana je sledeca:
Eleroni - ch 1
Elevator - ch 2
Throttle - ch 3
Rudder - ch 4
Gear - ch 5
Flaps - ch 6
Led (prekidac za sijalice) - ch 7

Da li mozes da mi kazes gde sam pogresio i sta da radim. Tj mozda je glavno pitanje kakve veze imaju kanali na komandama i na virtual joistick-u

Naravno svi gore pomenuti simulatori su "odnekud" ..... :)

Unapred zahvalan

Pera !

PS. Izvinjavam se sto sam poslao i privatnu poruku sa istim sadrzajem (ipak sam jos newbie na forumu)

Evo i slika:




« Last Edit: November 26, 2011, 04:57:45 PM by pnedic »

Offline firebird

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 758
  • Bojan , Kragujevac
Re: zima i simulatori
« Reply #14 on: November 26, 2011, 06:26:25 PM »
@pnedic , nesto ne mogu da vidim slike,poslao sam ti malo detaljniji odgovor na pm...

@sova ,klikni na strelicu u paralelport liniji i izaberi virtual joystick

                                                   

dozvoli wizardu da zavrsi instalaciju do kraja

                                                   

ako je sve kako treba dobices ovakvo obavestenje

                                                   

posle toga sledi kalibracija u game controlers

Ajd sretno,pa pitajte sta dalje ako ste zaglavili... 4e
« Last Edit: November 26, 2011, 06:30:16 PM by firebird »