Drago mi je da je otvoren konkretan topik za ovaj model jer je to jedini i pravi nacin da se o necemu pise. Mislim da je pre jedno mesec dana neko postavio slicno pitanje i ja cu dati isti odgovor kao i prosli put. Mene je svojevremeno ovaj model isto zanimao i onda sam ga malo bolje pogledao, tj. probao da nadjem sto vise slika o njemu na netu i nasao exploded view na kyosho sajtu i onda isao i gledao konkretno od cega su uradjeni neki bitni delovi i stvar mi se nije svidela! Skoro sve je od plastike!
Znaci, za cirka 550Eur koliko bi izasao da se poruci sa doticnog sajta je po meni definitivno previse. Ne kazem da je model los nego samo preskup i da je ovo OK model za nekoga ko ce se povremeno sa njim poigrati ali da je mozda previse nezan za redovno trkanje na nekoj stazi bez nekog ozbiljnijeg upgrade-a, a to iz iskustva na kraju UVEK izadje mnogo skuplje nego da se odmah na startu kupi prava masina!
I da kazem jos nesto. Svedoci smo u poslednje vreme da je puno ljudi pocelo da gleda ozbiljne autice, i to je jako lepo. Ali, dzaba i najbolji extra mega giga model ako niste naucili prvo da vozite. Sve se lomi i sve se trosi, i zasto bi na samom pocetku lomio i trosio nesto sto je jako skupo? Vodeci se ovom logikom na leto prosle godine sam od Bignede kupio polovnog Inferna ST i posle nekog vremena se sa njim ravnopravno trkao protiv njegovog ST-RR, a verujte mi na rec da covek zna da vozi!
Sta je poenta, za nivo na kom se
svi mi nalazmo i za "stazu" po kojoj vozimo sve to je manje vise isto, mnogo je bitnije znati ustelovati model, a ja sam upravo dobio od Bignede ustelovan model, i mogao da se trkam sa njim protiv, na papiru, mnogo boljeg modela! A najbitnije od svega su gume, a ja sam tog dana upravo imao savrsene gume.
Ponovicu nesto sto sam vec vise puta rekao, nemojte se na pocetku voditi estetikom jer vec posle prvog izlaska na stazu to vam vise nece biti bitno. Kod nas su popularni Kyosho i od skoro Losi, a to je najbitnije zbog nabavke i razmene delova. U pocetnoj fazi je bolje nesto dobro polovno nego novo. Prvo malo uhvatite fazon
, a onda ako posle toga poludite (npr. kao ja
) e onda kupite sebi sta god zelite pa neka to bude sve i x 2 kao u mom slucaju jer sam zarazio i klinca
.
poz